Gordon geeft explosief interview: 'René Froger heeft een enorm drankprobleem'

22 december 2015 00:19 | sterren | Door Televizier

© Screenshot 5 Jaar Later

Gordon hield zich bepaald niet in tijdens een interview met Jeroen Pauw in 5 Jaar Later. Hij deed een boekje open over zijn afscheid bij De Toppers en vooral over René Froger.

Gordon zei in het interview dat hij vier jaar na zijn afscheid van de Toppers nu eindelijk wel eens de waarheid wilde vertellen over zijn vertrek. En wat hij zei was zeer opzienbarend. Volgens Gordon is René Froger alcoholist en onmogelijk om mee te werken. „Ik heb de meest afschuwelijke dingen meegemaakt met die man. Hij heeft zo’n enorm drankprobleem dat hij alles en iedereen verrot schold, Het was angstaanjagend. Monsterlijk.”

Uit huis gegooid

Het dieptepunt kwam twee weken voor de deelname van De Toppers aan het Eurovisie Songfestival in 2009. Gordon, Jeroen van der Boom en René Froger waren in het huis van de laatste toen de bom barstte: „Ik werd midden in de nacht met m’n spullen uit z’n huis gegooid. Ik stond midden in Marbella met helemaal niets”, zo vertelt Gordon. „Uiteindelijk kon ik godzijdank bij een bevriende muzikant terecht.”

6 ton per jaar

Volgens Gordon hebben de andere Toppers ook last van de buien van René, maar blijven zij voor het geld. „Het is een hele bak geld die ik heb laten liggen, 6 ton per jaar.” Ook over Jeroen van der Boom had Gordon weinig positiefs te melden. Hij beschrijft de zanger als het paard van Troje 'hij heeft aan m'n poten lopen zagen tot ik het pand verliet.'

I don't care

De loslippige zanger/presentator voorspelde in de uitzending meteen maar hoe de heren van De Toppers zullen reageren op zijn ontboezemingen: „Ze gaan zeggen dat het niet waar is, dat ik uit m’n nek lul en dat ik onhandelbaar ben. Dat zeiden ze destijds ook. Maar dit is de waarheid en I don’t care. Ik heb het al die jaren opgekropt, maar nu ben ik bevrijd, het is van me af.”

Gordons baby

Een andere opmerkelijke onthulling die Gordon tijdens de uitzending deed, was dat hij vijf jaar geleden een vrouw zwanger maakte. Uiteindelijk besloot het duo gezamelijk tot een abortus omdat een kind niet in hun levens paste. 

Lees ook: Toppers-gate: Jeroen van der Boom vindt uitspraken Gordon kwetsend

Meer over