Dankzij Arjen Lubach

Gordon heeft geen geloof in derde seizoen Down the Road: 'Zal wel weer gecanceld worden'

7 februari 2023 10:14 | sterren | Door Judith Regeling

© Talpa
Na zes prachtige weken komt vanavond het tweede seizoen van Down the Road alweer ten einde. Hoewel de kijkcijfers best prima zijn en de reacties nog beter, denkt Gordon echter niet dat er nog een derde seizoen komt.

Hij laat zich hier nu duidelijk over uit op social media.

Down the Road

In het tweede seizoen van Down the Road was te zien hoe Gordon op een bijzondere roadtrip ging met acht jongeren met het Syndroom van Down. Voor hem kwam hiermee een droom uit. "Wat een geweldige roadtrip was dit. Niet alleen de gasten, maar ook ikzelf en het hele productieteam hebben onwijs genoten van dit avontuur", zo begint hij zijn bericht op Instagram nog vol goede moed. Deze hoop is echter van korte duur, want de presentator lijkt weinig te vertrouwen in een derde seizoen.

Gordon vs. Arjen Lubach

Volgens hem heeft dit alles te maken met uitspraken van Arjen Lubach, die twee weken geleden het genre 'downtertainment' in zijn talkshow ter sprake bracht. De talkshowhost zou volgens Gordon gezegd hebben dat deze kwetsbare groep niet meer op televisie zou mogen komen 'omdat het een vertekend beeld geeft aan hoe Down syndroom daadwerkelijk is'. "Dus al die geweldige mensen met Down die je hebt gezien, moeten we wegstoppen in zorginstellingen of woonprojecten en vooral niet meer laten zien en die groep laten lijden door de overgrote meerderheid die er veel slechter aan toe zijn. Geweldig bedankt, Arjen Lubach. Ongelofelijke flapdrol", aldus een boze Gordon.

Syndroom van Down op tv

De presentator is er duidelijk over: hiermee slaat Arjen compleet de plank mis. "Wat een kortzichtige visie op dit programma, maar ook op mij als persoon. Mag ik je er eraan herinneren dat ik al 35 jaar in dit vak zit en jij nog in je luiers zat toen ik mijn eerste 2 miljoen kijkers scoorde? Maar gelukkig is er nog de Belgische versie waar men al 7 jaar uiterst succesvol wel dit programma op de buis brengt en waar niemand over zeikt", vervolgt Gordon zijn relaas. "Ik ben er inmiddels wel klaar mee maar woon dan ook niet voor niets in het buitenland met heel veel plezier. Ik zou zeggen: struikel vooral niet over elkaar om ook hier weer wat van te vinden en maak mij en elkaar lekker af op social media."

Lees hieronder zijn complete bericht


Hier vind je de video waar Gordon het over heeft:

Down the Road is vanavond om 20:30 uur te zien op SBS6.

Meer over