Gordon hekelt Toppers en corrupte platenindustrie

2 januari 2016 09:11 | sterren | Door Televizier

Gordon kondigde daags na zijn ontboezemingen in 5 Jaar Later aan met nog veel meer onthullingen te komen. De zingende presentator hield woord.

In een uitgebreid interview met Volkskrant Magazine rekent Heuckeroth af met de platenindustrie en krijgen ook de Toppers nog een veeg uit de pan.

"Volendamse kliek"

Een van de redenen dat hij in 2015 aankondigde met zijn muziekloopbaan te stoppen is volgens Gordon de corruptie in de platenwereld. De Top 40 zou gekocht zijn door platenbazen en absoluut geen eerlijk beeld geven van hoe populair een liedje is. Hij staat in het bijzonder stil bij Volendamse artiesten. De vorig jaar overleden artiestenmanager Jaap Buijs was volgens Gordon een goed mens, maar in zaken een linkmiegel die tien jaar lang handige deals sloot voor zijn artiesten waar het commissariaat van de media nog eens in zou moeten duiken. Zo is het volgens Gordon "geen toeval" dat de 3Js ineens naar het Eurovisie Songfestival gestuurd werden.

"Jan Smit koopt gouden platen"

Gordon noemt daarnaast Jan Smit als voorbeeld van een artiest die eigenhandig zorgt dat hij een nummer 1 hit scoort door zijn eigen plaat in te kopen: "Daar zijn allerlei constructies voor. Jan doet het bijvoorbeeld zó geraffineerd. Die laat de handel 25.000 albums inkopen, met recht van retour. Dus dan heeft-ie een gouden plaat maar niemand weet dat er 17.000 albums worden teruggestuurd. Dat is toch heel gewiekst! Hij kan dat makkelijk doen, hij is goed voor 20 miljoen op dit moment. Maar er zijn er meer die het zo doen, want marketingtechisch werkt zoiets als een speer."

"Toppers haten elkaar"

Ook kwam Gordon in het stuk nog even terug op zijn uitspraken over de Toppers in 5 Jaar Later. Hij nam er geen woord van terug en deed er zelfs een schepje bovenop: " Ik moet altijd hartelijk lachen als ik die drie Toppers op tv zie doen alsof ze het zo leuk hebben samen. Wat een leugenaars allemaal! Ik heb er Jeroen en Gerard niet zo lang geleden nog over gesproken: tot op de dag van vandaag is het haat en nijd."

Moordbonje

Gordon vervolgt: "De sfeer is niet te harden, achter de schermen verachten ze elkaar. Gerard en Jeroen zijn er vorig jaar ook achtergekomen dat René zijn microfoon stiekem harder zette dan die van de rest. Dat heb ik al die jaren geroepen, maar toen dat uitkwam, is er een moordbonje uitgebroken. Ik vind het heerlijk om uit de school te klappen. Er is nog nooit iemand geweest die dit allemaal heeft durven zeggen."

Meer over