Vanwege gezondheid...

Gordon naar buitenland voor maagverkleining

20 mei 2021 09:24 | sterren | Door Jef Willemsen

© Talpa
Gordon heeft de knoop doorgehakt en kiest voor een maagverkleining. De zingende entertainer hoopt zo zijn suikerziekte beter onder controle te krijgen.

Gordon kondigde zijn medische ingreep aan in het Vlaamse praatprogramma De Cooke & Verhulst show.

Diabetes

Gordon kampt al bijna 15 jaar met diabetes type II. Een gezond gewicht is essentieel om grip op de aandoening te krijgen. Na jaren van tevergeefs sporten en lijnen kiest Gordon nu voor het medisch alternatief: "Ik krijg het niet onder controle, het schommelt echt heftig heen en weer."

BMI

Bij een maagverkleining, ook wel gastric bypass genoemd, wordt een deel van het spijsverteringskanaal permanent omgeleid. In Nederland vindt de ingreep pas plaats bij mensen met morbide obesitas en een Body Mass Index (BMI) van 40+, dus Gordon kan de operatie niet in Nederland laten uitvoeren. Vlaanderen heeft die BMI-restrictie niet.

Ambulance

Vorige maand moest Gordon plots per ambulance naar het ziekenhuis als gevolg van zijn diabetes. Sindsdien doet hij het op doktersadvies kalm aan. Een maagverkleining moet de entertainer helpen op de lange termijn gezond te blijven.

Meer over