Gordon over zijn ongeluk: 'Ik heb enorm geluk gehad'

Het ongeluk dat Gordon overkwam op Mykonos was hem bijna fataal geworden: „Als ze me verkeerd hadden getransporteerd, was deze jongen er gewoonweg niet meer geweest.”

Gordon gaf een geschreven interview vanuit het ziekenhuis in Athene aan het AD waarin hij vertelt over de onheil die hem in de nacht van donderdag op vrijdag overkwam tijdens zijn vakantie op het Griekse eiland Mykonos. Na een auto-ongeluk belandde hij in het ziekenhuis met een gebroken schouderblad, een gebroken sleutelbeen en 6 gebroken ribben.

Stuk oud vuil

De zanger werd van achteren aangereden terwijl hij op weg was van een restaurant naar zijn hotel. De automobilist reed daarna door. Gordon vertelt in het interview dat hij pas in de traumakamer van het ziekenhuis wakker werd. „Ik schijn gevonden te zijn langs de kant van de weg. Daarna hebben ze me als een stuk oud vuil in een gang op een keiharde brancard laten liggen, zeker een uur. Terwijl ik dit schrijf, rollen de tranen over m'n wangen.”

Geluk

Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, volgens de 47-jarige zanger heeft hij veel geluk gehad. „Mijn verwondingen waren dusdanig dat bij verkeerd transport mijn longen geperforeerd hadden kunnen worden en dan was deze jongen er gewoonweg niet meer geweest. Ik heb dus enorm geluk gehad.”

Boodschap

Pechvogel Gordon heeft ook nog een boodschap voor de mensen in Nederland die hem een beterschapsbericht stuurden: „Lieve mensen, uit de grond van mijn hart bedank ik jullie allemaal voor jullie lieve woorden en weet dat jullie berichten mij enorm hebben gesteund. Stuur me geen bloemen of kaartjes met dure postzegels maar maak dat geld over naar giro 555. Voor die mensen die het veel harder nodig hebben dan ik.”

Lees ook:
Gordon ligt regelmatig in het ziekenhuis

Reageren