Gordon valt fel uit naar Mark Rutte

7 februari 2014 12:39 | sterren | Door Televizier

Op zijn facebookpagina heeft Gordon een brief aan premier Rutte geschreven. De zanger is woest op de minister-president en iedereen uit de Nederlandse delegatie.

“Jullie moesten je doodschamen dat jullie daar met droge ogen gaan zitten” zegt Gordon in z’n brief. Hij begrijpt er niets van dat Mark Rutte zich op dit moment in Sotsji bevindt. “Ik kan niet geloven dat iemand zoals jij die ik zo hoog heb zitten niet onder de indruk is van alle kritieken die al zijn geuit op dit vlak.”

Homopropaganda

Sommige wereldleiders uit andere landen komen niet naar de Olympische Spelen toe, uit protest tegen nieuwe wetten in het land die homopropaganda verbieden. Niet alleen Mark Rutte, maar ook minister Melanie Schippers en koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn namens Nederland naar Rusland afgereisd.

Koningspaar

Ze stellen Gordon zeer teleur: “Ik schaam me diep als Nederlander dat mijn koning en mijn koningin daar vanavond handen staan te schudden met mensen die bloed aan hun handen hebben, dit allemaal negeren en trots zijn op de 'grote' delegatie die dus klaarblijkelijk zich niets aan trekt van de stem van het Nederlandse volk!”

Gordon hoopt dat zijn boodschap overkomt en dat de Nederlandse delegatie toch weer naar huis zal gaan. “Wil je dit ook aan de koning en koningin doorgeven? Dank je alvast.”

Vanmiddag om 16:45 zal de opening van de Olympische Spelen live te volgen zijn op Nederland 1.

Meer over