Zware periode

Gover Meit over Eurovisie Songfestival in Malmö: 'Ontzettend gestalkt en lastiggevallen’

10 juni 2024 07:46 | sterren | Door Tessa Kok

© ANP / Sander Koning

Voor het eerst sinds de diskwalificatie van Joost Klein heeft creative director Gover Meit zich uitgesproken over het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö. In gesprek met RTL Boulevard geeft hij toe dat het een zware periode was.

Zware periode

Gover Meit, beter bekend als Stefano Keizers, ging als creative director met Joost Klein mee naar het liedjesfestijn in Malmö. ''Net als voor iedereen was het ook voor mij een zware periode'', blikt hij terug op het songfestival. Volgens hem hebben journalisten hen het leven zuur gemaakt.

''We zijn zo ontzettend gestalkt en lastiggevallen. Vooral door RTL Boulevard. Maar ook wel door de hele media, we moeten gewoon weer eventjes bijkomen van alle heftigheid en ook wel van de paniek die journalisten ons hebben gebracht."

In gesprek met RTL Boulevard vertelt Meit dat heel veel mensen in zijn privésfeer stonden te filmen, waar hij niet blij mee was. ''Dat is gewoon geen prettig leven, dus ik doe het weer even rustiger aan.''

Onderzoeken

De onderzoeken naar het incident van Joost Klein zijn nog in volle gang. De artiest zou een dreigende beweging hebben gemaakt naar een cameravrouw, die daarom aangifte heeft gedaan. Govert verklaart dat hij al meerdere keren ondervraagd is over het incident van Joost en dat er nog een aantal onderzoeken lopen. ''Het gaat denk ik nog wel even duren voordat we vrijuit mogen praten'', zegt hij erover.

Hieronder is het volledige interview van Gover Meit met RTL Boulevard te bekijken.

Meer over