Dag showbizz

GTST-actrice Marjolein Keuning gooide roer radicaal om

25 maart 2022 14:32 | sterren | Door Judith Regeling

© ANP Kippa / Sander Koning
Marjolein Keuning kun je onder andere kennen van haar rol als Maxime Sanders uit Goede Tijden, Slechte Tijden. Maar die tijd ligt inmiddels ver achter uit. En dat is niet zonder reden.

De actrice en zangeres nam namelijk bewust afscheid van de hectische entertainmentwereld, zo vertelt ze vandaag openhartig aan De Telegraaf.

Marjolein Keuning

Marjolein Keuning speelde van oktober 2008 tot 2017 de rol van Maxime Sanders in Goede Tijden Slechte Tijden, de zus van zakenman Ludo Sanders. Van het feit dat ze na zoveel jaar afscheid nam van het acteren, heeft ze nog geen moment spijt gehad. Ze heeft namelijk een hele nieuwe passie gevonden: bergwandelen. "Ik ben al jarenlang een fanatiek wandelaarster en kan dan uren alleen van de natuur genieten", vertelt ze.

Bergwandelingen 

Ze heeft dan ook al genoeg ervaring. "Een tijd geleden ben ik met rugzak, tent en eten voor een week van het westen naar het oosten van Groot-Brittannië gelopen. Ik heb lange tochten gedaan in de Sierra Nevada, Noorwegen, Italië en Zweden. Het was heerlijk om te doen."

Songs in Silence

Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en staat ze binnenkort weer op de buhne. Alleen dan wel in een wat intiemere en persoonlijkere show, zoals in haar zomerprogramma Songs of Silence "Ik ben wat strenger geworden als het gaat om de keuzes die ik maak", aldus Marjolein.

"Het gaat bijvoorbeeld over waarom ik af en toe van de hectische wereld afscheid neem en me dan liever afbeul in de regen, brandende zon, of op modderige paden. De liefde voor wandelen gecombineerd met mijn passie voor de natuur staan centraal in mijn voorstelling."

Meer over