'Dit is tea'

GTST-actrice Sophie Bouquet reageert op bekritiseerde liefdesaffaire tussen Merel en Stefano

14 april 2023 11:09 | sterren | Door Tessa Kok

© Screenshot Videoland

De liefdesaffaire tussen Merel Verduyn (Sophie Bouquet) en de veel oudere Stefano Sanders (Bas Muijs) in Goede Tijden, Slechte Tijden, kan rekenen op veel kritiek. De kijkers van het RTL-programma staken hun verontwaardiging over de nieuwe liefde van Merel dan ook niet onder stoelen of banken. 

Kijkers raken er dan ook maar niet over uitgepraat, zeker niet nu Merel zwanger blijkt te zijn van Stefano. De verontwaardiging over de liefdesaffaire heeft voornamelijk te maken met het feit dat Sophie Bouquet nog maar 21 jaar oud is, terwijl Bas Muijs de 46 jaar al heeft aangetikt. Aan RTL Boulevard vertelde Sophie Bouquet, die Merel Verduyn speelt in de soap, over de kritiek op de affaire en het leeftijdsverschil.

Leuk om te spelen

In het interview met RTL Boulevard geeft ze het volgende aan: ''We zijn natuurlijk GTST en wij vertellen allemaal verhalen. En nu vertellen we dat Merel een fling heeft met een oudere man, wat ook gewoon voorkomt. Ik vind het een hele leuke lijn en heel leuk om met Bas te spelen. En sowieso dat ik zwanger raak. Wat merel er mee gaat doen dat weten we nog niet, maar ik vond het supertof om te spelen. Dus ik vond het gewoon erg leuk''.

Reactie op kritiek

Over de kritiek die ze gekregen heeft op de affaire, laat ze uit dat de reacties heel verschillend zijn. Sommige mensen vinden het echt niet kunnen en andere mensen weer wel. ''Ik denk ja, het is wel Goede Tijden, Slechte Tijden en je kijkt wel voor de tea. En dit is wel tea. Het is natuurlijk de familie Verduyn met de familie Sanders, twee hele andere families met macht en geld. Ik denk ja, ik vind het alleen maar leuk om het te zien'', aldus de actrice.

GTST-actrice Tamara Brinkman, die de rol van Saskia Verduyn vervult, voegt daaraan toe: ''Het is een leuke manier om die families met elkaar te verbinden. Merel wordt ook gewoon volwassen, het wordt gewoon een vrouw die weet wat ze wil. Dan gebeuren er ook dit soort dingen.''

''De dag dat GTST geen ophef meer veroorzaakt, dan kan je volgens mij de serie opdoeken''. vult Cas Jansen nog aan. Hij speelt de vader van Merel in de soap (Julian).

Meer over