Halina Reijn: 'BN'ers gebruiken Twitter als Tinder’

Volgens actrice Halina Reijn daten BN'ers met elkaar via Facebook en Twitter.  Ze wordt zelf ook regelmatig via social media door collega's gevraagd voor een seksueel avontuurtje.

Dat vertelt Halina Reijn in haar column voor het blad JAN. „Via Twitter word ik regelmatig benaderd door andere bekende mensen om eens een x-aantal beschuiten te verorberen samen. Tinder voor celebrities noemen mijn vrienden het ge-message en ge-dm via social media.”

Casual seks

Volgens Halina zijn de uitnodigingen aan haar adres niet altijd bedoeld om een lekker lange verkering op te bouwen, maar is het vooral een praktische oplossing voor een lekker robbertje seks. „Facebook en Twitter worden ook in ‘mijn kringen’ gebruikt voor efficiënte, casual seks, want, zo lijkt de theorie, iemand die óók een publiek beroep heeft, lult niet en is dus te vertrouwen. Zomaar ‘een burger’ (zoals een van mijn vrienden medemensen placht te noemen) mee naar huis nemen is te risicovol geworden. Hoe integer en eerlijk een persoon ook overkomt, uiteindelijk word je als BN’-er gereduceerd tot een goed verhaal en is de verleiding om zo’n avontuur te delen via Instagram met een heimelijk geschoten foto menselijkerwijs te groot.”

Angstzweet

In haar column wijdt Halina ook nog uit over de date-moeilijkheden waar ze als BN'er tegenaan loopt. Wanneer ze door een nbekende bewonderaar mee uit wordt gevraagd bijvoorbeeld. „In uitzonderlijke gevallen ga ik weleens in op een verzoek tot contact en drink dan nerveus een kopje thee in een openbare ruimte. Meestal kom ik bedrogen uit. Niet omdat de man halverwege het gesprek een seriemoordenaar blijkt te zijn, maar omdat het hele gesprek geen eerlijke kans krijgt. Zijn T-shirt is al doorweekt met angstzweet voordat er een woord is gewisseld.”

 

Reageren