Halina Reijn te gevoelig voor mooie muziek

23 november 2016 15:46 | sterren | Door Televizier

© A-film.

Halina Reijn kan alleen maar muziek luisteren waar ze niks mee heeft. Van liedjes die ze wel mooi vindt, raakt de 40-jarige actrice volledig van de kaart. 

Halina doet haar opmerkelijke bekentenis in Metro, maar onthulde afgelopen augustus al in Linda's zomerweek dat ze een groot fan is van gangstarap. Nu blijkt waarom.

Hard huilen

Muziek is te rauw en sfeerbepalend voor Halina: "Van Rufus Wainwright of David Bowie word ik bijvoorbeeld helemaal gek, joh. Daar krijg ik suïcidale neigingen van. Ik vind het prachtig, en daarom hou ik het graag op afstand. Eigenlijk kan ik ook niet gaan kijken als Carice (van Houten) optreedt. Dan moet ik zo hard huilen. Thuis heb ik nooit muziek opstaan, ik heb niet eens speakers."

Gangstarap

De enige muziekstroming waar Halina moeiteloos naar kan luisteren is gangstap. Bij DWDD onthulde ze dat ze dat genre vaak draait voorafgaand aan voorstellingen omdat ze er energie van krijgt. Ook kan ze het verdragen omdat de muziek en de onderwerpen van de nummers ver van haar af staan: "Het is niet mijn wereld. Ik woon niet in een ghetto in LA."

Meer over