Halina Reijn van streek na kritiek DWDD-documentaire

Halina Reijn 'staat te bibberen' op het toneel door de ophef die ontstond rond haar DWDD-documentaire De OK-vrouw. 'Mijn hoofd zit propvol met de tsunami aan reacties.'

Dat vertelt Halina (hier op de foto in de film Isabella) vandaag in een column in het AD. De kritiek die ze kreeg op haar documentaire was niet mals. Zo vindt Youp van ‘t Hek vindt haar in de documentaire ‘ontzettend nep’. En Youp is niet de enige die zich uitsprak over De OK-vrouw.

Storm aan kritiek

Ook op Twitter vielen mensen massaal over de actrice heen. En 'het uitzenden van de documentaire in het timeslot van DWDD' hielp volgens Halina ook niet echt mee. "Het bracht weer een golf van haat, liefde en debat teweeg."

Reeks appjes

Terwijl ze bedolven werd onder de reacties, waren de repetities voor een nieuw toneelstuk in volle ging. "Vanuit mijn ooghoek zie ik mijn telefoon onophoudelijk flikkeren. Een waterval aan appjes, de een nog langer dan de ander, komt binnen."

Goedbedoelde reacties

"Allemaal goedbedoeld, allemaal in dankbaarheid ontvangen, maar met elk bericht raakt mijn geest voller en lijk ik minder in staat om mijn script erbij te pakken zodat ik in ieder geval de eerste paar zinnen uit mijn hoofd kan leren," zo vervolgt ze. En dat terwijl de 40-jarige actrice 'staat te bibberen in haar kostuum'.

Verloren

Halina herkent zichzelf niet meer na de tsunami aan reacties die ze over zich heen krijgt. "Met de tekst in de hand ben ik een schaduw van mezelf. Mijn tegenspelers kijken vreemd naar me. Zo kennen ze me niet, en ikzelf nog het allerminst, zo verloren en zonder enige vorm van controle."

Carice

Goede vriendin en collega Carice van Houten maakte tien weken geleden op Instagram bekend dat ze zwanger is. In het AD zei Halina over Carice' zwangerschap: "Als ik het zelf niet heb, is dit de manier om zo’n proces toch van dichtbij mee te maken en dat is heel bijzonder. We zijn zo close, jaloezie bestaat niet tussen ons."

Afbeelding

Meer over:

Reageren