Halle Berry wordt astronaut in nieuwe Spielberg-serie

6 oktober 2013 10:30 | sterren | Door Televizier

Halle Berry kan na haar zwangerschapsverlof gelijk weer aan de slag: de actrice gaat in een nieuwe tv-serie van Steven Spielberg spelen.

De tv-serie heet Extant en wordt door The Hollywood Reporter omschreven als een futuristische thrillerserie over een vrouwelijke astronaut (Halle Berry) die thuiskomt na een jaar in de ruimte. Wat zij vervolgens meemaakt, heeft gevolgen voor de hele wereld.

De serie wordt in de zomer van 2014 uitgezonden in Amerika.

Kwetsbare vrouw

In een verklaring laat Halle Berry weten veel zin te hebben in de nieuwe rol: "Ik mag vijf maanden per jaar een ongelooflijk slimme en kwetsbare vrouw spelen. De rest van het jaar blijf ik zoeken naar rollen die mij net zo aangrijpen als deze."

Steven Spielberg is dolblij dat Halle in zijn serie wil spelen: "Er is maar één Halle Berry en wij zijn ongelooflijk vereerd dat zij voor Extant heeft gekozen om haar spraakmakende carrière mee uit te breiden."

Het is overigens al even geleden dat de 47-jarige actrice een vaste rol speelde in een tv-serie. In 1991 speelde ze in de Amerikaanse dramaserie Knots Landing.

Bevallen van zoon

En er is nog meer leuk nieuws voor Halle; verschillende Amerikaanse media melden vandaag dat ze is bevallen van een zoon. Het is het eerste kindje voor haar en haar man Olivier Martinez.

Berry heeft al een dochtertje Nahla (5) met haar ex Gabriel Aubrey.

Meer over