Gewogen en De Ligt bevonden

Hanneke Groenteman bedankt voor talkshow Beau

11 juli 2022 19:25 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Beau van Erven Dorens had Hanneke Groenteman graag welkom geheten in Isola di Beau. Maar Hanneke hield het voor gezien toen ze hoorde met wie ze te gast was in het praatprogramma.

Hanneke deed deze opmerkelijke onthulling in Gijs & Teun vertellen alles, de podcast van haar zoon Gijs Groenteman en Teun van de Keuken.

Isola di Beau

Beau van Erven Dorens maakt voor komend tv-seizoen de opvolger van Lago di Beau, getiteld Isola di Beau. De reden voor de naamswijziging is verbluffend eenvoudig: ditmaal ontvangt hij zijn gasten niet in een villa aan het Comomeer, maar op het minstens zo zonovergoten SiciliëDaar had Beau graag een paar dagen opgetrokken met Hanneke. Ze daar in principe best oren naar had tot ze hoorde wie nog meer bleef logeren: profvoetballer Matthijs de Ligt.

Raakvlakken

De 83-jarige veterane van kunst-, cultuur en muziekprogramma's betwijfelde of ze wel voldoende raakvlakken had met de 22-jarige middenvelder om het drie opnamedagen vol te houden. Om die reden weigerde ze de uitnodiging, al benadrukt ze in de podcast dat het absoluut niets te maken heeft met Beau.

Boerderij van Dorst

Hanneke verklapte nog wel een andere reden: ze had al toegezegd om mee te doen aan Boerderij van Dorst waar ze zich opperbest vermaakte met Maxim Hartman. Om direct door te vliegen voor nog een praatprogramma waarin ze haar hele hebben en houden op tafel moest gooien vond ze wat ver gaan: "Ik vind het hysterisch, opgefokt en raar om alsmaar in bejaarde gast in dit soort programma’s te verschijnen."

Betaling

Overigens liet Hanneke en passant vallen dat Raven van Dorst gasten wel betaalt voor hun komst. De productiemaatschappij van Beau houdt echter de hand op de knip en keert geen gages uit. De reis en het verblijf in 't paradijselijke oord zijn kennelijk al beloning genoeg.

Meer over