Hanneke Groenteman nieuwe tafeldame DWDD

24 September 2015 13:53 | sterren | Door Televizier

© Screenshot DWDD

Met het naderend einde van Sterren op het Doek dreigde ook presentatrice Hanneke Groenteman van de buis te verdwijnen. Daar stak Matthijs van Nieuwkerk een stokje voor.

Hanneke Groenteman was uitgenodigd om te komen praten over de laatste serie Sterren op het Doek. Als de show stopt, zit ook haar werk voor Omroep MAX er op. De 76-jarige journaliste en programmamaker grapte dat ze inmiddels zelfs te oud was voor MAX, maar liet doorschemeren dat ze het "feestje van televisiemaken" wel gaat missen.

De Plantage 

Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Matthijs van Nieuwkerk nodigde Hanneke onmiddellijk uit om als tafeldame aan de slag te gaan, een aanbod waar ze direct op in ging. Van Nieuwkerk maakte geen geheim van zijn bewondering voor Hanneke, met name haar werk in het VPRO programma De Plantage. Hij noemde DWDD zelfs deels schatplichtig aan het kunst- en cultuurprogramma dat Groenteman tussen 1995 en 2001 presenteerde. 

Nooit te oud

Overigens is Hanneke nog lang niet de oudste "sidekick" van de 55-jarige Matthijs van Nieuwkerk. Die eer gaat naar naar de nestor van de Nederlandse televisie: Koos Postema. Op zijn 83e schuift hij nog steeds aan als tafelheer. 

Meer over