Hans Kazàn wil Prijzenslag terug

Nu SBS 6 het aloude Rad van fortuin nieuw leven in blaast, ziet Hans Kazàn kansen voor zijn oude spelshow Prijzenslag. Hij wil er desnoods voor kruipen.

In de beginjaren van RTL 4 was Prijzenslag, gebaseerd op de Amerikaanse spelshow The price is right, een grote hit in de vooravond van de zender. Dagelijks keken honderdduizenden om het rad te zien draaien en te raden hoeveel die gloednieuwe cd-speler of combi-magnetron moest kosten. 

Missen

Prijzenslag verdween eind oktober 1993 van de buis, maar presentator Hans Kazàn mist het spelletje nog steeds. In een interview op 100% NL zei 's lands bekendste goochelaar dat hij maar wat graag weer achter de desk zou staan: "Al zouden we er alleen een paar opnemen en het niet eens worden uitgezonden, zo erg mis ik het. Ik zou desnoods kruipend vanuit Spanje naar Nederland komen om het programma weer te doen."

Revival

RTL probeerde in het verleden om Prijzenslag opnieuw te lanceren, als Cash & Carlo met Carlo Boszhard bij RTL 4. In 2012 probeerde SBS het met Eddy Zoëy aan het roer. Die revivals werden geen grote hits, en Hans weet wel waarom: "Dat was natuurlijk goed bedoeld, maar niet zo goed gedaan. Waarom er altijd meteen een jongere presentator wordt gebeld, is mij een raadsel."

Hans van der Togt

In dat licht begrijpt Kazàn ook niet dat zijn oud-RTL collega Hans van der Togt bedankt heeft om het vernieuwde Rad van fortuin te presenteren: "Hij is nog hartstikke scherp en goed, en ik denk dat de kijkers dat ook fantastisch zouden vinden."

Reageren