Hans Kraay jr. blij met rechten oefenwedstrijden Oranje

Hans Kraay jr. is ontzettend blij dat SBS 6 de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal blijft uitzenden.

SBS 6 mag de komende twee jaar de vriendschappelijke interlands van het Nederlands elftal uitzenden. Hans Kraay jr. heeft er een bescheiden borrel op gedronken. “We hebben wat te vieren bij SBS 6. We zijn er ontzettend blij. We hebben natuurlijk twaalf jaar lang alle kwalificatiewedstrijden en vriendschappelijke duels van het Nederlands elftal mogen doen’’, vertelt Hans aan Radio 538. “Ik heb een klein glaasje gedronken met SBS-baas Remko van Westerloo.” 

Oefenwedstrijden

Hans Kraay jr. is opgelucht dat hij nog minimaal twee jaar langs de zijlijn mag staan. “Dan kun je zeggen ‘tja, oefeninterlands’, maar we beginnen toch met Italië, dan Mexico en dan in december Engeland. Het zijn allemaal echte topwedstrijden, dus we zijn er ontzettend blij mee.“ 

Happy Hans

Kraay verwacht dat veel mensen naar de oefenpotjes gaan kijken. “Heel Nederland houdt van het Nederlands elftal sinds de geweldige prestatie, dus we zijn blij, we zijn happy.” 

SBS 6

FOX kocht de rechten van SBS 6, maar de zender bleek toch geen geschikt podium te hebben. Na goede onderhandelingen heeft de zender van Hans Kraay jr. de rechten weer bemachtigd. “Ik weet niet of het spannend geweest is, want ik weet niet welke partijen mee geboden hebben, maar ik heb wel begrepen dat het in heel goede harmonie tussen FOX en SBS is gegaan.” 

FOX

FOX en SBS gaan volgens Hans Kraay jr. samenwerken. “Ik heb ook begrepen dat Jan Joost van Gangelen uitgeleend wordt door FOX om de oefeninterlands te presenteren. Leo Oldenburger wordt hoogst waarschijnlijk weer de commentator. Die werken nu allebei bij FOX.” 

Hans Kraay jr. kan voorlopig dus nog ‘eerlijke televisie’ maken.

Reageren