Hans van der Togt positief over Rad van Fortuin nieuwe stijl

Hans van der Togt (69) is best te spreken over het vernieuwde Rad van fortuin. De oud-presentator liet aan tafel bij Pauw zijn licht schijnen over de omstreden doorstart.

Hans was speciaal uitgenodigd door de redactie van de talkshow om het debuut van de SBS-variant van 'zijn' Rad van fortuin te beoordelen. Van der Togt bleek behoorlijk mild in zijn kritiek, de formule van het programma zelf stond wat hem betreft zelfs na al die tijd nog rechtovereind. Ook vond hij dat André Hazes Junior het charmant en op z'n eigen manier presenteerde.

Assistente

Wel had Hans een kritische kanttekening bij de rol van assistente Monique. Vroeger moesten de bordjes echt nog handmatig worden omgedraaid, nu wordt een levensgroot touchscreen gebruikt waar geen handen aan te pas hoeven komen. Dat maakt een assistent(e) wat Hans betreft vrij ovebodig. Daarnaast viel hem op dat de assistente mocht praten, Monique introduceert zelfs iedere ronde de categorie. Dat was in zijn tijd ondenkbaar, hoe graag Leontine Ruiters ook gesproken zou hebben. 

Kritiek

Waar Hans redelijk positief was, al gaf hij toe weinig verstaan te hebben, werd Rad van fortuin op Twitter behoorlijk bekritiseerd. André zou teveel platte seksgrappen maken, het niveau van de woordpuzzels was te laag, de prijzenwinkel werd gemist en ook 't muziekje dat werd gedraaid zodra het rad zelf een slinger krijgt werd niet gewaardeerd. 

Van der Togt bij Pauw

Overigens vond de online gemeenschap ook wel wat van Hans' aanwezigheid in de allereerste Pauw van het seizoen. Hans had ruim 15 jaar geleden voor het laatst een eigen programma, maar de oud-omroeper bleek het vak niet verleerd. Hij mengde zich zonder probleem in alle onderwerpen, stelde vragen die hout sneden, leefde tot tranen toe mee met de Olympische sporters en gaf daarna ook nog eens z'n ongezouten mening over zijn vermeende eenzaamheid en de hypocrisie van de babyboomgeneratie die hun kleinkinderen vereren. 

Jeroen Pauw genoot in elk geval duidelijk van zijn onverwachte sidekick en nodigde Hans uit om komend seizoen geregeld langs te komen. Van der Togt ging er graag op in.

Meer over:

Reageren