Nog één keer

Harry de Winter keert terug met programma Wintertijd

1 maart 2022 11:57 | sterren | Door Esther Hut

© ANP Kippa / Robert Vos

Fans van het programma Wintertijd kunnen hun hart ophalen. Bijna 23 jaar na de start van het programma Wintertijd keert Harry de Winter nog één keer terug.

In Wintertijd spreekt Harry met zijn gasten over de soundtrack van hun leven: welke muziek was op welk moment belangrijk en waarom. In deze reeks heeft de presentator bijzondere gasten weten te strikken.

Jeroen Pauw

Zo zitten Maarten van Rossem, Chantal Janzen, Jan Slagter en Hedy d’Ancona bij hem in de stoel. In de laatste aflevering worden de rollen omgedraaid en vertelt Harry zelf zijn levensverhaal aan Jeroen Pauw.

Harry de Winter

De presentator weet al precies waar hij het met zijn gasten over wil hebben. “Op mijn leeftijd ga je meer nadenken over de zin en het doel van het leven. Daar wil ik het met mijn gasten uitvoeriger over hebben. Je wordt filosofischer en daarmee wordt Wintertijd ook meer bespiegelend.”

“Ik verheug me enorm op deze laatste serie en ik waardeer het zeer dat Maarten, Chantal, Jan, Hedy en Jeroen eraan meewerken. Wat mij betreft wordt het de mooiste en echt de laatste. Ik heb besloten om me vanaf nu helemaal aan mijn kunst te wijden.”

Bijzondere gasten

Wintertijd startte in 1999 waar Harry zo’n 180 prominenten uit binnen- en buitenland sprak. Onder andere Matthijs van Nieuwkerk, André van Duin, André Hazes, Harry Mulisch, Theo van Gogh en schrijversechtpaar Nicci French bespraken met de presentator hun levensverhaal.

Het nieuwe seizoen van Wintertijd is vanaf zaterdag 12 maart wekelijks te zien om 22.05 uur op NPO2.

Meer over