Eurovisieliedjes

Hart van Marlayne Sahupala klopt ook voor muziek

Marlayne Sahupala (42) voelt zich al ruim vijftien jaar helemaal thuis bij Hart van Nederland. Maar naast de nieuwsrubriek is ze ook druk met hele andere zaken, namelijk muzikale zaken.

Wat is de kracht van Hart van Nederland?

“We leggen in ons programma de nadruk op het menselijke aspect van nieuws. Wat zijn de gevolgen van die nieuwe wet of maatregel voor jou en mij en hoe denken mensen op straat erover? Dat maakt zelfs complexe onderwerpen toegankelijk en al bijna 25 jaar boeiend om naar te kijken.”

Is er in de zomer minder nieuws te melden?
“Komkommertijd is volgens mij een fabeltje, ook in deze periode gebeurt er genoeg. Je moet alleen wel de juiste insteek weten te vinden. We hebben in de wintermaanden ook al zeker vier keer het NK snertkoken behandeld, dan is het de kunst om telkens net weer een andere invalshoek te vinden. Da’s in de zomer niet anders. Gelukkig hebben we een geweldige redactie die het hele jaar door keihard en kritisch werkt om de beste uitzending te kunnen maken.”

Wat voor soort nieuws blijft je het meest bij?
“Als moeder komen alle slechtnieuwsberichten over kinderen keihard bij me binnen. Maar ik kan ook heel blij worden van positief nieuws, zoals de elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. Drie dagen lang leefde het hele land met hem mee. Zelfs al is dat gevoel van saamhorigheid er maar even, het is er wel. Dat is ook de kracht van Hart van Nederland: we belichten óók de mooie momenten.”

Heb je nog andere ambities op televisiegebied?
“Ik ben zangeres in hart en nieren, dus een muziekprogramma met mooie duetten zou de ultieme droom zijn. Helaas blijkt uit de kijkcijfers van dergelijke programma’s dat mensen liever live naar muziek luisteren. Gelukkig treed ik ook veel in het land op: met Mandy Huydts zing ik op feesten medleys van Eurovisie hits en in het najaar ga ik samen met onder meer Shirma Rouse en Buddy Vedder het theater in met de voorstelling The Legends We’ve Lost. Het is een muzikale ode aan alle artiesten die we in 2016 zijn verloren. Dat zijn er nogal wat: van David Bowie en Prince tot George Michael en Leonard Cohen. En daarnaast ben ik ook nog eens sinds begin dit jaar officieel trouwambtenaar. Ik mag zoveel leuke dingen doen, ik ben een bevoorrecht mens.”

En als je toch een tv-programma moet kiezen?
“Afgelopen Koningsdag mocht ik samen met Luuk Ikink de regioquiz presenteren. Dat vond ik vooraf best spannend, ik had het nog nooit gedaan en je staat toch voor de koning. Maar ik merkte al snel dat zo’n spelshow me heel erg ligt. Ik zou zeker geen nee zeggen als ik voor een programma als Lingo gevraagd zou worden, maar Hart van Nederland is en blijft een prachtige basis.”

Hart van Nederland zie je dagelijks tijdens de vroege editie om 19.00 uur en tijdens de late editie om 22.30 uur op SBS6.

Meer over: