'Niet van suiker'

Hélène Hendriks reageert op ophef na uitzending Vandaag Inside

19 september 2022 10:30 | sterren | Door Esther Hut

© William Rutten

Hélène Hendriks kreeg het afgelopen weekend flink te verduren. Ze kreeg namelijk veel kritiek toen ze het na een tirade van Johan Derksen over HLF8, niet opnam voor haar redactie. Nu komt ze zelf met een reactie.

Vrijdagavond zat de presentatrice aan tafel bij Vandaag Inside en moest aanhoren wat Johan Derksen allemaal van HLF8 vindt, dat Hélène nu tijdelijk presenteert. Volgens Johan moet het programma van de buis, omdat het het kijken niet waard is. En hij deed er nog een schepje bovenop door te zeggen dat de redactie van de talkshow er helemaal niets van snapt.

‘Niet van suiker’

Hélène gaf aan dat ze de evaluatie van Johan snapte, maar écht opnemen voor de redactie deed ze ook niet. En dat resulteerde in veel kritiek uit vele hoeken.

Nu reageert ze toch op de ophef via Twitter om duidelijkheid te scheppen. “Voor duidelijkheid: Als presentator ben je altijd onderdeel van de redactie. Dus kritiek op redactie is ook kritiek op mij en daar is niks mis mee. We zijn niet van suiker hè! Gewoon tot je nemen, proberen te verbeteren en geen lulverhalen ophangen, maar realistisch blijven.”

De presentatrice krijgt in ieder geval bijval van haar volgers, die het helemaal met haar eens zijn. “Geen gezeik, recht voor z’n raap, goede humor en inderdaad niet van suiker,” wordt er onder andere gezegd.

Meer over