Henny Huisman wil Surprise Surprise uitsluitend solo presenteren

10 maart 2016 15:51 | sterren | Door Televizier

Henny Huisman doet alleen nog mee aan een eventueel nieuw seizoen van Surprise Surprise als hij het in z'n eentje mag presenteren van SBS 6.

Henny deed deze uitspraak in het NPO Radio 1 programma In Bed Met Lammert. 

"Verkeerde beslissing"

In 2014 werd Henny door SBS gevraagd deel te nemen aan de Surprise Show variant Surprise Surprise. Daarin was hij echter samen met Airen Mylene een van de co-hosts. De centrale presentatrice en gezicht van de show was Do, een beslissing die Huisman achteraf verkeerd noemt: "De Surprise Show zat zó aan mij vast dat mensen dat verwarrend vonden. Niets ten nadele van degenen die meededen, integendeel, maar mensen snapten het niet.”

"Gewoontedieren"

Volgens Henny zijn kijkers gewoontedieren, afwijken van wat ze gewend zijn zorgt voor verwarring: "Mensen houden ontzettend van horizontale programmering: dit om elf uur, dit om één uur en ’s avonds om zeven uur De Wereld Draait Door. Dat zorgt voor duidelijkheid. Maar bij Surprise Surprise hoorde je het muziekje van de Surprise Show en dan kwam er iemand anders op. Even later zat ik dan wel in een filmpje, maar wat ben je dan aan het doen? Dat is helemaal niet goed. Als het weer terug zou komen, zou ik het alleen willen doen. Of misschien met iemand erbij, maar dat ik dan wel de hoofd host ben.”

"Henny Henny"

Dat Huisman met het programma is vereenzelvigd bleek destijds tijdens de eerste aflevering van Surprise Surprise. Zijn aanwezigheid was al genoeg voor het publiek om massaal "Henny, Henny!" te scanderen zoals dat in de jaren 90 gebruikelijk was bij onder meer de Soundmixshow en de Surprise Show

Overigens heeft SBS 6 ondanks twee seizoenen met redelijke kijkcijfers geen directe plannen voor Surprise Surprise.

Meer over