Naar KRO-NCRV

Herman van der Zandt verlaat na 23 jaar de NOS

27 juli 2023 10:16 | sterren | Door Esther Hut

© Stefan Heijdendael

Zeg je Herman van der Zandt, zeg je sport. Langs de Lijn, Studio Sport en De Avondetappe. Maar na 23 jaar heeft de presentator besloten een nieuwe weg in te slaan. Hij verruilt de NOS voor KRO-NCRV.

Bij de omroep zal de focus waarschijnlijk een stuk minder op sport liggen.

Lees ook: Moet Herman van der Zandt ook stoppen met Met het Mes op Tafel? 

KRO-NCRV

De journalist en presentator kijkt met veel enthousiasme uit naar zijn nieuwe avontuur: “Het is een bijzonder gevoel om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. En dat bij een omroep die me erg aanspreekt. Het is spannend natuurlijk, maar voelt ook al meteen heel goed. Ik kijk enorm uit naar wat komen gaat”. 

"Het is niet eenvoudig om de NOS na 23 jaar te verlaten. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging en ik kijk ernaar uit om andere programma's te maken. Met een ander werkritme, dat momenteel beter bij mij past. Ik heb gelukkig nog even tijd om bij de NOS op een goede manier af te sluiten."

De komende tijd blijven we de presentator nog bij de NOS zien, want hij is nog tot 1 oktober in dienst bij de omroep. Vanaf 1 januari 2023 is hij het nieuwe vaste gezicht bij KRO-NCRV.

Mooie carrière

De presentator begon in 2001 bij de NOS als nieuwslezer bij het NOS Radionieuws. In 2006 werd hij een van de vaste presentatoren van het NOS Journaal. Later presenteerde hij de verkiezingsuitzendingen van de NOS en het radioprogramma NOS Met Het Oog op Morgen.

In 2015 maakte Herman de overstap naar NOS Sport, waar hij onder andere het Tour de France-programma NOS De Avondetappe met Dione de Graaf presenteerde. Ook was hij te zien bij de Bevrijdingsjournaals, het eindejaarsprogramma NOS Uit het Leven en het programma rondom de Paralympische spelen.

Welke programma’s Herman gaat presenteren voor de omroep is nog niet bekend, maar zal later dit jaar bekend worden gemaakt.

Meer over