Het grote Nicolette Kluijver-interview

8 November 2015 12:20 | sterren | Door Televizier

Wij vinden Nicolette Kluijver zo leuk dat we een heel lang interview met haar hadden. En dat viel helemaal niet tegen. Nicolette over Playboy, Kinderen Voor Kinderen, botox en een paardenwinkel. 

Hilversum

„Mijn herinneringen aan mijn jeugd zijn niet heel helder. Ik weet voornamelijk dingen uit een fotoboek. Ik ben in elk geval in Hilversum geboren, daarna hebben we nog een tijdje in Bussum gewoond. Maar ’t Gooi is voor mij een wazige vlek. Van Almere weet ik veel meer. Toen we daar heen gingen was ik een jaar of 7 en een echt paardenmeisje. Ik woonde zo ongeveer op de manege. Maar toen ik 18 werd en modellenwerk ging doen ben ik met gierende banden vertrokken. Mijn moeder is nooit verder gekomen dan Zuid-Frankrijk en mijn vader niet voorbij Groenlo. Dus toen ik de kans kreeg de wereld te ontdekken, ging ik meteen. En die zin in reizen is nooit meer opgehouden.” 

Almere Rulez TV

„Jaaa. Daar mocht ik zelf items bedenken en maken. M’n eerste ging over de paardensport. Ik had bedacht dat ik zou doen of ik nog nooit iets met paarden had gedaan en op het eind sprong ik dan over een balk met het paard. Dat heb ik maar drie maanden gedaan, hoor. Ik was 15 ofzo en praatte heel plat. Volgens mij heeft Ali B ook ooit iets voor die zender gedaan.”

Mama is Morgen van Mij

„Dat is het liedje dat ik zong bij  Kinderen voor Kinderen. Ik was niet goed genoeg, hoor, ik mocht alleen mee op tournee, ik zing niet op de cd. We gingen met Henk Westbroek in een bus door Nederland. Het was een soort mini-playbackshow­gevoel; een beetje knullig, maar wel heel leuk.”

Model

„Ik werkte voor Elite, een bureau met allemaal van die heel knappe meisjes aan wie je meteen ziet dat ze model zijn. Ik was dat niet. Ik was drie jaar lang heel erg in en toen ineens heel erg uit. Toch ben ik heel blij met wat ik allemaal heb gezien in die tijd. Maar het maakte me ook heel onzeker. Niet meer willen eten enzo. Dat krijg je ervan als je zo jong bent in een wereld die draait om uiterlijk. Ik kon daar niet goed mee omgaan. Toen het klaar was had ik er zo genoeg van dat ik alleen nog maar bier wilde drinken en nooit meer iets aan m’n uiterlijk doen. Dat heeft een paar jaar geduurd.”

Impulsief

„Ik had zo goed verdiend met het modellenwerk dat ik een blauwe maandag een winkel voor paardenspullen heb gehad in Almere. Hinnik heette die. Ik had alle spullen gekocht, een pand gehuurd, tot een alarminstallatie aan toe. Alles was klaar en toen wilde ik het toch niet. Dat kostte een sloot geld. Dat was impulsief ja, maar zo richt ik nog steeds mijn leven in. Ik doe wat ik denk dat goed is en volg m’n hart. Spijt? Nee, alles heeft me gebracht tot waar ik nu ben. Misschien had ik af en toe alleen een iets minder grote bek moeten hebben.”

Sixpack

„Een beetje wat Streetlab nu is. Met Valerio, Sophie Hilbrand en Lauren Verster. En wat zijn we allemaal goed terechtgekomen. Ik heb drie keer vastgezeten door dat programma. Een keer wel twee dagen, omdat ik midden in de nacht, ter ere van Sail, een vlag ophing op een VOC-schip. Maar de politie zag dat als een terroristische actie. Op zondagochtend bedachten we wat we die week gingen filmen. Alles mocht. Dankzij dat programma weet ik hoe je televisie maakt.” 

BNN

„Ik ging er weg omdat ik niet meer zo veel wilde reizen en geen programma’s meer wilde maken over seks. Nee, dat laatste is nog niet helemaal gelukt, haha. Maar ik heb zeker mooie kansen gekregen bij BNN. Mijn favoriete programma’s? Ik heb mooie reportages gemaakt voor Spuiten en Slikken op Reis. Over kinderprostitutie op de Filipijnen en lijmsnuivende jongeren in Roemenië. Try Before You Die was ook fantastisch om te doen. Op tornado’s jagen, van wak tot wak gezwommen en zelf een bobslee naar beneden sturen op een olympische bobsleebaan. Het was waanzinnig. Dan voel je dat je leeft. Maar ik moest door van mezelf, verder groeien, nieuwe dingen doen.”

Playboy

„Ik wilde iets kunstzinnigs, iets anders dan anders. Normaal hangen de dames in Playboy in een palmboom met hun kont omhoog; dat wilde ik allemaal niet. Ik ben trots op het resultaat, maar hoor nog heel vaak dat mensen de foto’s niet zo mooi vonden. En bedankt! Het was jong en onbezonnen. Ik heb er geen spijt van, maar ga het niet nog een keer doen.”

Wie is de Mol? 2008

„Daar lag ik binnen 48 uur uit. Dat is de schuld van Dennis Weening. Wij zaten met z’n tweeën in het vliegtuig naar Mexico. Lekker drankjes doen, gezellig. We spraken met z’n tweeën een pact af. ‘Jij bent niet de Mol, ik ben niet de Mol.’ Echt als vrienden. Hij was dus wél de Mol en ik lag eruit. Ik was een hartstikke grote Wie Is de Mol?-fan voor die tijd, daarna heb ik nooit meer ­gekeken.”

Seks

„Aan de ene kant vind ik het leuk dat ik niet zo’n gepolijste presentatrice ben, aan de andere kant maak ik ook programma’s over heel andere onderwerpen. ­Expeditie Robinson bijvoorbeeld en Adam zkt. Eva. Dus ik vind het irritant dat het in elk interview over seks gaat. Maar ik weet ook dat ik dat allemaal zelf heb gedaan. Ik heb die keuzes zelf gemaakt. Dan vragen ze me voor zo’n programma en denk ik: ik heb net een contract, dan kan ik geen nee zeggen. Of: er werken heel leuke mensen aan dat programma, misschien moet ik het toch doen. Op die manier praat ik mezelf er dan weer in. Nu volgt binnenkort nog één seizoen Sex academy en dan zien we het wel. Alhoewel, voor ik het weet zit ik ergens op een onbewoond eiland een ­programma over seks te maken, haha.”

Botox

„Laatst dronk ik een kopje koffie met Sophie Hilbrand, toen ik mezelf erop betrapte dat ik heel erg m’n gezicht zat te bewegen. Waarom vind ik het nou zo belangrijk dat zij ziet dat ik geen botox heb gebruikt? Waarschijnlijk omdat mensen je erom veroordelen. Maar als je innerlijk prima in orde bent en je laat een spuit in je hoofd zetten, is dat toch prima? Met één kant­tekening: als het maar niet de norm wordt. Dat is wel nu een beetje aan de hand. Ik deed net na de bevalling van de tweeling een interview en toen zei de interviewster dat ik alweer zo slank was, waarop ik liet vallen dat ik weer vlot in m’n jeans paste. Vervolgens stond dat natuurlijk heel groot op de cover: Nicolette Kluijver: ‘Ik paste vier weken na de bevalling weer in m’n jeans’. Wat dat betreft ga ik in ­interviews beter op m’n woorden letten, want ik wil niet dat jongeren of nieuwe moeders denken dat zulke dingen belangrijk zijn.”

Echtgenoot Joost

„Hij doet een dag in de week cosmetische chirurgie, ­daarom wonen we zo leuk. De rest van de tijd doet-ie dingen die er wél toe doen, zoals borst­reconstructies en brandwonden. Joost heeft dertien jaar gestudeerd en wordt toch altijd ‘de borstenman’ genoemd. Dat is een van zijn grootste frustraties.”

Boerderij

„We hebben thuis een varken, kippen, konijnen, vissen, honden en een poes. Het is inmiddels een aardige dierentuin, heel gezellig. Ik heb zelfs een moestuin, dus tot zover m’n seks-, drugs- en rock-’n-rollimago. Ik ben onwijs gelukkig hier. Als ik op reis ben, mis ik het. Dat is nog nooit eerder gebeurd. Voordat ik Joost leerde kennen woonde ik op 30 m2 in Amsterdam-West, daarna woonden we samen in Amsterdam-Zuid. Daar wil je echt niet zijn, ik althans niet. Ik stond continu in de bladen. Dan was ik niet opgemaakt en werd ik meteen een verloederde moeder genoemd.”

Dochter én tweeling

„Ik wist dat ik een tweeling kon krijgen, want het komt meer voor in de familie. Ineens had ik dus drie kinderen en waren we met z’n vijven. Fantastisch, maar het is soms de hel, hoor. Laatst waren ze ziek en had ik in ­48 uur in totaal zes uur geslapen - en dan moet je de volgende dag wel gewoon weer werken.”

Expeditie Robinson

„Daar ben ik zo trots op. Het mooiste wat ik ooit heb gemaakt. Ik mocht de presentatie overnemen van Evi Hanssen, omdat de Vlamingen niet meer meedoen. Ik was er dol­gelukkig mee en heb het gevoel dat ik dit seizoen ook meer m’n draai heb gevonden. Het is drie dagen reizen naar het eiland waar we verblijven. Twee keer vliegen, en dan nog met bussen en boten. Maar dan zit je ook wel ergens.” 

Expeditie Robinson donderdag 20.30 l RTL 5


Meer over