Het komt toch nog goed met Sammie de Vries

Sammie de Vries, de zoon van Monique van de Ven, beleeft zijn acteerdebuut in een theatervoorstelling van Moniques man Edwin de Vries. Komt het toch nog allemaal goed met Sammie.

Sammie kruipt voor Westerbork Serenade in de huid van zijn eigen opa, Edwins vader, Rob de Vries. De voorstelling, die aansluit op Dodenherdenking, gaat over De Vries' verzetsdaden in de oorlog toen hij 22 jaar was. Sammie heeft nu dezelfde leeftijd als zijn opa toen. De 63-jarige actrice vertelt apetrots over haar zoon tegen het AD: "hij speelt de sterren van de hemel."

Met de paplepel ingegoten

Toch denkt Monique niet dat haar zoon een carriĆØre in de showbizz ambieert. "Ik geloof niet dat hij als psychologiestudent hier zijn beroep van wil maken, maar hij kan het wel. Hij groeide natuurlijk op in een gezin waar het altijd ging over theater, film en televisie. Het zit gewoon in zijn dna."

Drugs

Een half jaar geleden kwam haar zoon minder positief in het nieuws. Hij had met een vriend geƫxperimenteerd met drugs en dat liep helemaal verkeerd af. Sammie schopte stennis in de plaatselijke kroeg en zijn vriend sloeg het huis van Monique en Edwin kort en klein.

Vergeven en vergeten

Monique van de Ven hoopt dat de mediastorm nu eindelijk gaat liggen. "We hebben het er niet meer over. Het was een storm in een glas water," wil ze er nog over kwijt.

Meer over: