Eurovisie Songfestival

Hoe gaat het nu met Songfestival-inzending Linda Wagenmakers?

28 april 2022 17:35 | sterren | Door Janine van Rooden

© ANP/Ed Oudenaarden

Linda Wagenmakers ging 22 jaar geleden voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival, maar hoe is het nu eigenlijk met de zangeres van No Goodbyes? Wij zochten het voor je uit!

De 45ste editie van het liedjesfestijn vond plaats in 2000 in Stockholm, de hoofdstad van Zweden. Dit Songfestival kunnen veel Nederlanders zich vast nog goed herinneren en dat heeft niet alleen te maken met de spectaculaire jurk van Linda Wagenmakers.

Op dezelfde dag vond namelijk ook de vuurwerkramp in Enschede plaats, waardoor het festival niet volledig werd uitgezonden in ons land. Toch kon het Nederlandse publiek nog wel de act van Linda zien; zij trad namelijk als tweede op en na de dertiende deelnemer (Spanje) werd de uitzending pas gestaakt. Linda behaalde uiteindelijk de dertiende plaats voor Nederland.

De jurk

Deze editie van het Eurovisie Songfestival was veel uitbundiger dan voorgaande jaren, omdat de populariteit van het evenement maar bleef groeien. Dit dankzij televoting en de introductie van een wereldwijde verzamel cd waarop de liedjes van alle kandidaten stonden. Omdat de populariteit groeide besloot ook Nederland flink uit te pakken om internationaal indruk te maken.

Voor Linda werd een ontzettend grote zwart-witte jurk ontworpen waar tijdens de act - als verrassing - meerdere dansers onder vandaan kwamen. Daar vond natuurlijk iedereen wat van en nog steeds zit dit bij mensen in hun collectieve geheugen.

Bezige bij

Na haar Songfestival-avontuur bleef Linda actief in de entertainmentwereld. Zo speelde ze in veel musicals, waaronder Rocky over the Rainbow (2001), Love Me Just a Little Bit More (2004), Hans & Grietje (2010) en Vijftig Tinten Grijs... de Parodie (2013). Daarnaast was ze ook te zien op televisie in De Afvallers met Sterren op SBS6 (2007).

Tegenwoordig is Linda nog steeds te zien en te horen. Ze schuift wel eens aan in tv-programma's als Songfestival-deskundige, heeft een eigen praktijk in vocal coaching en is nog steeds te boeken als zangeres. Een paar weken geleden trad ze bijvoorbeeld op tijdens Eurovision in Concert in AFAS Live.

Terugkijken

Om je geheugen op te frissen kun je in de onderstaande video het Songfestival-optreden van Linda Wagenmakers met No Goodbyes terugkijken.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom het Eurovisie Songfestival? Volg dan onze collectie, klik hier!

Meer over