Trip down memory lane!

Hoe is het nu met 'Winky Wong' uit Het Paard van Sinterklaas?

30 maart 2023 10:00 | sterren | Door Judith Regeling

© Victor Arnolds
In 2005 veroverde de toen zevenjarige Ebbie Tam alle harten met de rol van de schattige Winky Wong in Het Paard van Sinterklaas, maar hoe is het eigenlijk nu met deze actrice? Dat vertelt ze zelf in Beau.

Eén ding is zeker: ze is behoorlijk gegroeid.

Lees ook: Het Paard van Sinterklaas-film nooit meer op tv vanwege zwarte pieten 

Het Paard van Sinterklaas

Het zal je maar gebeuren: je gaat op een doodgewone zaterdag naar de Chinese School en voor je het weet speel je de hoofdrol in een grote speelfilm als Het Paard van Sinterklaas. Het klinkt voor veel mensen als een droom, maar het is precies wat er destijds gebeurde bij de toen zevenjarige Ebbie Tam, zo blikt ze terug. "Iedere zaterdag kreeg ik les in Mandarijn en op een gegeven moment was er een castingbureau die op zoek was naar Winky, een Chinees meisje. Toen viel ik net in die leeftijd en vroegen ze of ik auditie wilde doen."

Ebbie Tam

Van het één kwam het ander: Ebbie Tam kreeg de rol en groeide uit tot een waar kindsterretje. Toch hebben we sindsdien weinig van haar gehoord. Dat heeft een reden. Na het succes van Het Paard van Sinterklaas (2005) en het vervolg Waar is het paard van Sinterklaas? (2007) heeft ze namelijk weinig meer gedaan op acteergebied. "Ik heb daarna nog wel wat korte rolletjes gespeeld in films of een gastrol in een serie, maar niet meer zoiets als dit", vervolgt ze.

Dat is dan ook bewust. "Ik denk dat het vroeger als kind ook veel makkelijker ging. Je denkt er dan niet zo bij na en volgt gewoon de instructies op die je krijgt. Naarmate ik ouder werd, deed ik dat wel en dacht ik ook van: ik weet niet of mij dit zo goed ligt." 

Andere carrière

Toch is de inmiddels 25-jarige Ebbie niet bij de pakken neer gaan zitten. "Ik ben nu adviseur voor duurzaamheid en impact. Dat is compleet iets anders dan acteren", vertelt ze lachend. "Ik mis het acteren ook niet per se, maar vind het wel heel leuk als er een verzoekje komt. Het is echter niet dat ik er zelf naar op zoek ben." 

Benieuwd hoe Ebbie Tam er anno 2023 uitziet? Dat zie je op de foto hieronder!

Ebbie Tam in Beau
Ebbie Tam in Beau

Het hele fragment met Ebbie en ook voormalig kindsterretjes Ruud Feltkamp, Dave Dekker en EliZe is te zien in de Beau-aflevering van dinsdag 28 maart.

Meer over