Hollywoodactrice Shirley Temple overleden

Hollywoodster Shirley Temple is overleden. Ze overleed op 85-jarige leeftijd in de aanwezigheid van vrienden en familie.

Een woordvoerder van de familie laat weten: "We eren haar voor haar leven vol met geweldige prestaties als actrice, diplomaat, en… onze geliefde moeder, grootmoeder en achtergrootmoeder."

Kindsterretje

Het kindsterretje dat onder andere bekend is van haar rol in The Little Princess is geboren in 1928 en was nog maar net uit de luiers of ze werd al gestrikt voor de serie Baby Burlesques. Een paar jaar later brak ze door met de film Stand Up and Cheer! waarin ze het liedje ‘Baby Take a Bow’ zong.

Fox

Shirley redde op zes-jarige leeftijd filmmaatschappij Fox van een faillissement. De maatschappij was op sterven na dood, maar doordat de kleine prinses met de blonde krullen, films als The Little Colonel en Heidi tot een succes maakte, bleef het bedrijf bestaan.

Geen kindster meer

Helaas voor Shirley kun je niet altijd kind blijven. Toen ze wat ouder werd zakte haar populariteit en uiteindelijk stopte ze met acteren. In de jaren 60 raakte ze geïnteresseerd in de politiek. Ze stelde zich als Republikein kandidaat voor het Congres, maar verloor. In de politiek was dus geen carrière voor haar weggelegd.

Verenigde Naties

In 1969 ging ze aan de slag als ambassadrice bij de Verenigde Naties. De voormalige actrice was Amerikaanse ambassadrice in Ghana en Tsjechoslowakije.

Hoewel ze al jaren niet meer met acteren bezig was, zal ze voor velen toch dat prinses-achtige kindsterretje blijven dat ze in haar jeugd was.

Reageren