Hoofdrol voor Isa Hoes in gevangenisserie op SBS 6

Actrice Isa Hoes is volgend jaar te zien in een nieuwe dramaserie op SBS 6. Ze speelt daarin een vrouw die vastzit in de gevangenis voor poging tot moord.

De nieuwe serie is gebaseerd op de succesvolle Australische dramareeks Wentworth. Daarin volgden kijkers het wel en wee van een vrouw die zich moet redden in een vrouwengevangenis. Waarschijnlijk krijgt de remake met Isa Hoes in de hoofdrol wel een andere naam.

Dramaseries

De seire, waarvan de opnames binnenkort starten, zal waarschijnlijk maart 2014 op de buis te zien. Het is opvallend hoeveel dramaseries er de laatste tijd worden uitgezonden door SBS.

Zo volgden veel kijkers de afgelopen maanden het succesvolle Dokter Tinus op woensdagavond en is Verliefd op Ibiza momenteel te zien op zaterdagavond. Ook heeft SBS 6 aangekondigd dat Danni Lowinski volgend jaar weer terug komt op de buis.

Isa Hoes

Het is voor Isa overigens niet de eerste keer dat ze een rol speelt in een gevangenisserie. Begin jaren negentig was de actrice te zien als moordenares Liesbeth in Vrouwenvleugel, een dramaserie over het leven op de vrouwenvleugel van een gevangenis. Daarnaast is Isa Hoes bekend van onder andere de tv-series All Stars en Rozengeur en Wodka Lime.

Reageren