Horace Cohen en Sol Wortelboer over Don’t Try This At Home!

Vanavond start Comedy Central met het uitzenden van Don’t Try This At Home!. In deze nieuwe show voeren Horace Cohen en Sol Wortelboer de gekste experimenten uit.

En dat het geen alledaagse experimenten betreft, wordt al snel duidelijk: Een wijnfles in de magnetron, overstromende vaatwassers en het dak van een auto eraf blazen met dynamiet. Het kan het tweetal niet gek genoeg zijn. In de aflevering van vanavond haalt het duo een aantal doldwaze stunts uit, waarvan er 1 zelfs gevaarlijk misgaat. Televizier sprak Horace en Sol over Don’t Try This At Home.

Is er ook ruimte voor eigen inbreng?

“Nee de stunts zijn allemaal van tevoren vastgesteld”, vertelt Sol. “Ik had de wens om een auto door een huis te knallen, maar of dit al in op de planning stond of dat ze mijn idee hebben gevolgd, weet ik niet”, vult Horace aan.

Wat is de meest spectaculaire stunt?

“De Die Hard scène vond ik erg vet, met die harde knal en het dak dat de lucht in vloog. Of die met de raketten, maar meer vertel ik daar niet over”, aldus Sol. Horace haakt snel in, “ja er volgt nog meer spektakel”.

Doen jullie alle stunts zelf?

“Niet helemaal alles, we zijn wel volledig onszelf haha”, aldus Horace. “We hebben een cast van 25 man waaronder brandweermannen en veiligheidsmensen, bij sommige stunts mogen we niet zelf de knop indrukken vanwege bepaalde regels”, gaat Sol verder.

Dan gaat het mis

In de 1e aflevering gaat het behoorlijk mis! Horace stopt een fles wijn in de magnetron, en die ontploft terwijl de presentatoren nog niet veilig weg zijn. Sol raakt hierbij gewond, het topje van zijn duim en een deel van zijn tanden is hij kwijt.

Vertel hier eens wat meer over?

“Met mijn duim gaat het wel weer goed, binnen een jaar zou het helemaal genezen zijn, volgens de dokter. Het grappigste was toen we in het ziekenhuis kwamen, leg dan maar eens uit dat je duim eraf ligt omdat je een fles wijn in de magnetron stopte. Maar wat ik nog het ergste vindt, is dat de focus na het ongeluk ligt op de gebalde vuist van Horace, terwijl ik mijn tanden en halve duim kwijt ben!’, zegt Sol lachend. “M'n vuist deed aardig pijn en ik heb er nog steeds last van hoor!“, gaat Horace venijnig verder. Dan raakt het koppel in een woordenwisseling, Sol vindt dat Horace zich aanstelt en Horace vindt dat op zijn beurt weer onzin.

Gaan er nog meer dingen mis in de show?

“Van de 85 experimenten zijn er 84 goed gegaan. Ja, een aantal ging pas na de 5e keer goed, maar er gebeuren verder geen ongelukken meer”, vertelt Sol.

Wat maakt jullie programma uniek? Associaties met Brainiac en Mythbusters zijn al snel gemaakt?

“Wij zijn geen wetenschappers en we doen niks met mythes, verder doen we ook niks informatiefs”, aldus Sol. “Ja, we doen echt de dingen die je thuis of op je werk juist niet moet doen”, haakt Horace in.

Reageren