Interview

Hugo Kennis heeft advies voor de winnaar van Expeditie Robinson: 'Blijf bij jezelf'

17 december 2023 10:00 | sterren | Door Jeroen Mascini

© Martijn van Gelder

TV-kok en presentator Hugo Kennis won de twintigste editie van Expeditie Robinson. Hij volgt dit seizoen op de voet. ‘Ik kijk ook met een gevoel van heimwee.’

Hoe kijk je nu, vier jaar na jouw deelname, terug op ‘Expeditie Robinson’?

“Met heel veel plezier. En ik zit er ook weer helemaal in, heb alle afleveringen gezien, met mijn vriend op de bank. Ik geniet echt van dit seizoen. Al voel ik bij het kijken ook heimwee. Soms verlang ik best terug naar dat tropische eiland en het één zijn met de natuur, zonder afleiding, zonder telefoon. Het leven dat we leiden tegenwoordig gaat totaal niet meer over het basale. We willen altijd maar van alles meer. Tijdens Robinson leid je even een hele pure vorm van leven, met als enige doel eten vinden. En dan heb je ook nog de mooiste gesprekken.”

Lees ook: Alles over Expeditie Robinson 2023 

Wat heeft de overwinning je gebracht?

“Ik was en ben een entertainer, ook privé. Zeg altijd ja, wil dat iedereen het leuk heeft. Dat was op het eiland ook zo. Ik deed alles voor iedereen, van koken tot hutten bouwen. Op een gegeven moment was het ‘Wat eten we vanavond, Hugo?’ Toen dacht ik: het is ook mijn expeditie. En toen ik daarna zestien dagen alleen op een eiland terechtkwam, ontdekte ik dat ik het in mijn eentje ook prima naar mijn zin kan hebben. Er kwam een soort rust over me heen, waar ik nu nog profijt van heb.”

Heb je nog wijze raad voor de winnaar?

“Alle deelnemers nemen zich na hun terugkeer van alles voor: minder op je telefoon, meer om je heen kijken, vaker de natuur in. Helaas vervallen de meesten na een maand weer in hun oude patroon. Mijn advies is vooral om lekker dicht bij jezelf te blijven. Dat gaat de persoon van wie ik verwacht dat die wint wel lukken.”

De finale van Expeditie Robinson is op zondag 17 december vanaf 20:00 uur te zien op RTL4.

Meer over