'Fantastische moeder'

Humberto-kijkers vol lof over Tanja Jess

23 juni 2022 09:33 | sterren | Door Judith Regeling

© RTL stil
Tanja Jess schoof gisteravond aan bij Humberto om te praten over haar transgender dochter Alice. Openhartig en sterk, zo vonden de kijkers van de talkshow.

De actrice wist dan ook diepe indruk te maken.

Tanja Jess

Tanja Jess is de laatste tijd in haar columns bijzonder openhartig over haar dochter Alice, die geboren is als 'zoon' Billy. Het is een heftige situatie waar haar gezin nog volop inzit. "Het is een traject geweest en op een gegeven moment kwam ze ook met die naam", reageert ze op de vraag wanneer 'hij' dan 'zij' werd. "Ze bleek online al heel lang Alice te zijn. Dat vond ik wel lastig van: heb ik daar niets over te zeggen als moeder? Normaal geven ouders de naam en nu had zij zichzelf een andere naam gegeven. Maar ik snap wel dat zij iets anders wilde."

Transgender

Voor zowel Tanja Jess als haar man Charly Luske is er namelijk maar één ding echt belangrijk: dat hun dochter gelukkig is, wie ze dan ook is. "Voor mij is het gewoon mijn kind. Haar ziel is ook hetzelfde als daarvoor. Het is alleen het voornaamwoord dat anders is, maar voor de rest is het hetzelfde kind. Voor mij is er geen verschil", aldus Tanja. "Ik ben gewoon trots op haar, hoe zij zichzelf er doorheen vecht. Open minded en hoe ze in het leven staat."


Reacties

Kijkers bewonderde de manier hoe zowel zij als haar man Charly Luske hier instaan en gunnen elke transgender man of vrouw zulke personen in hun leven. Lees hieronder enkele reacties.

Meer over