10 maanden per jaar

Humberto Tan noemt werkdruk late night talkshow ongezond

24 november 2022 21:12 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
In de week dat de Volkskrant publiceert over misstanden en verziekte werksfeer bij DWDD doet Humberto Tan een boekje open over zijn tijd als het gezicht van RTL Late Night.

Humberto Tan was van 2013 tot en met 2018 het boegbeeld van RTL Late NightIn gesprek met weekblad Margriet blikt hij terug op die intensieve tijd.

'Onvoorstelbaar'

Tan maakte vijf dagen per week ruim anderhalf uur per avond live televisie met gasten, muziek en publiek. En dat tien maanden per jaar, alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Inmiddels denkt de 57-jarige host daar anders over: "Ik vind het onvoorstelbaar dat ik dat al die jaren heb volgehouden. Het was wel te doen, maar het was niet gezond."

Balans

Humberto presenteert dit tv-seizoen een weekendeditie van zijn RTL-talkshow. Om de twee maanden wisselt hij af met Renze Klamer en die routine bevalt hem beter: "In deze fase van mijn leven past die twee keer per week kennelijk meer bij mij. Ik heb nu een veel betere balans."

Matthijs van Nieuwkerk

Humberto's uitspraken over werkdruk bij een (werk)dagelijks programma zijn opvallend in het licht van de onthullingen rond het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk. Volgens sommigen zou dit (deels) zijn ontstaan door de hoge werkdruk en de dagelijkse drang te moeten presteren. 

Wietze de Jager

Dagelijks de kar trekken van een liveprogramma gaat zijn tol eisen, dat gaf ook Wietze de Jager eind september aan toen de dj op de radio aankaartte het vaderschap en zijn werk bij 538 niet goed te kunnen combineren. Later trok hij die claims in.

Meer over