Inge Ipenburg wil niet meer terug naar Goede Tijden, Slechte Tijden

20 februari 2014 10:15 | sterren | Door Televizier

Actrice Inge Ipenburg is binnenkort te zien in de nieuwe SBS6-serie Celblok H. Ze speelt daar gevangene Alexandra (Lex) die achter de tralies zit voor moord. Een harde vrouw in een vrouwengevangenis.

Inge laat aan het AD weten dat ze het heerlijk vindt om de rol te spelen: “Het karakter heeft zich tijdens haar detentietijd opgewerkt tot leidster van een gevangenisunit.

Ze is geen überbitch, maar wel een door en door slecht wijf met Hannibal Lecter-trekjes dat iedereen voor haar karretje spant en in de wasserij waar ze de scepter zwaait niet alleen lakens door de pers haalt.”

'Hardcore buitenlandse serie'

En niet alleen haar karakter is hard. Inge noemt de serie zelf een ‘hardcore buitenlandse serie’. “Ruw en rauw zijn de trefwoorden die passen bij deze remake van een oorspronkelijk Australische productie waarin het draait om de soms heftige machtsstrijd tussen vrouwelijke delinquenten.”

Bikkelhard

Samen met haar collega-actrices Eva van de Wijdeven en Isa Hoes heeft Inge de eerste aflevering al bekeken: “Onze conclusie is dat in ons land nooit iets soortgelijks op de buis is geweest. De serie is, zonder overdrijven, bikkel- en bikkelhard.”

Bitch

De rol van Lex is niet de eerste bitch die Ipenburg speelt. Als Martine Hafkamp was ze jarenlang te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden.

Nooit meer terug

Inge zou voor geen goud meer terug willen naar die rol: “Twee periodes heb ik Martine gespeeld. Daarna was het lastig weer aan de bak te komen. Met dat in het achterhoofd heb ik besloten nooit meer Martine te zijn, maar actrice!”

Braaf

In het echte leven is Inge heel wat braver en houdt ze zich netjes aan de wet. Ze kan zich niet voorstellen ooit veroordeeld te worden voor iets. “Ik begon als puber al te blozen bij alleen al de gedachte dat ik iets zou jatten.”

De nieuwe televisieserie Celblok H met Inge Ipenburg is vanaf 3 maart te zien bij SBS6 om 20:30 uur.

Meer over