Interview: Angela Schijf over de Gouden Televizier-Ring voor Flikken Maastricht

Flikken Maastricht’ was tijdens de 49ste editie van het Gouden Televizier-Ring Gala de overtuigende winnaar. Hoofdrolspeelster Angela Schijf waande zich heel even de koningin van de televisie.

Hoe heb je de avond beleefd?

„Als één groot feestje. In een mooie jurk op de eerste rij in Carré mogen zitten om een leuke show te zien? Blijer kun je mij niet maken. Het was de tweede keer dat we genomineerd waren. In 2013 gunde ik het Wie is de Mol? zo enorm, dat ik toen niet eens aan winnen dacht. Ik heb het vooral naar m’n zin gehad.”

Hoe was het om vorig jaar wél te winnen?

„Fantastisch natuurlijk. Door al die felicitaties, aandacht en lieve woorden waande ik me echt even de koningin van de Nederlandse televisie. Ik heb de Ring de hele avond bij me gedragen en mocht hem ook mee naar huis nemen. Ik was rond 2.00 uur thuis en om 7.00 uur was ik er alweer uit om mijn dochtertje naar de crèche te brengen. Daar zat die ‘koningin’ van een paar uur daarvoor: slaperig, zonder make-up, buiten op een bankje in de harde realiteit. Dat soort bizarre tegenstrijdigheden maken het leven zo mooi.”

Wat betekent de Ring voor je?

„Het is een grote blijk van waardering van de kijkers voor al die jaren werk. Een bevestiging dat de serie niet alleen populair is, er kijken gemiddeld 2 miljoen mensen naar, maar dat het ook kwalitatief goed werk is. Waarom zou men anders de moeite nemen om op je te stemmen? Het is ook enorm vleiend om te merken dat de verkiezing zo leeft. Ik werd zowel in Nederland als België nog dagen later aan­gesproken en gefeliciteerd. Toch is het in mijn ogen vooral een teamprijs, de Ring is van ons allemaal en kwam precies op het juiste moment. Vorig jaar hebben we seizoen negen en tien achter elkaar opgenomen en dat was een behoorlijke uitputtingslag. Winnen gaf ons allemaal net even die boost om met hernieuwde energie de klus af te maken.” 

Wist je dat Flikken Maastricht na GTST en Oppassen het derde programma is waar je aan meewerkt, dat de Gouden Televizier-Ring wint?

„Haha, welnee, dat is veel te veel eer. GTST won de ring al jaren voordat ik er in kwam. En mijn bijdrage aan Oppassen was niet meer dan een gastrol. Sterker nog, het was mijn allereerste acteerklus op televisie, ik had nog geen idee wat ik deed… Nee, dat wil ik niet eens meetellen. Ik ben al meer dan blij en dankbaar dat we zijn beloond voor Flikken Maastricht. En wat mij betreft gaan we nog jaren door.”

Reageren