Interview: Arie Ribbens over zijn tijd met Heleen van Royen in Jouw vrouw, mijn vrouw

19 maart 2014 07:12 | sterren | Door Televizier

In Jouw vrouw, mijn vrouw trekt schrijfster Heleen van Royen (49) in bij volkszanger Arie Ribbens (77). Hield de zanger het een beetje uit met Heleen?

Hoe heeft u het gehad met Heleen?

"Gezellig, ik vond het fantastisch dat ik Heleen had. Ik kende haar van horen zeggen, en ik was er blij mee. Ik vond het fijn dat het niet iemand uit mijn wereld was, Marianne Weber, Imca Marina. Heleen vond ik een mooie lieve meid, sexy ook, maar werken kan ze niet. Ze moest het huishouden van mijn vrouw Cea overnemen maar als je op internet moet kijken hoe je moet koken dan wordt het natuurlijk niks.”

Wisten jullie wel meteen van elkaar wie jullie waren?

"Ze zat ineens op mijn bank en ik had geen idee wie ze was. Dus toen ze naar de winkel ging, heb ik haar snel gegoogled. Ik lees nooit een boek, dan vallen m’n ogen dicht. Ze kende mij wel, ze vond dat m’n huis een soort Arie Ribbens museum was. Maar verder was het beregezellig. We hebben zelfs nog samen een optreden gedaan. Ik heb een liedje dat De nieuwe weg heet. Normaal zing ik samen met mijn kleinzoon, nu playbackte Heleen zijn deel op haar knieën. En iedereen in de zaal kende haar natuurlijk. Daarom is het een beetje dom dat ik niet wist wie het was. Maar het is een mooie meid.”

En wat vond u ervan dat Cea bij een jonge god in huis kwam?

"Hij is 28 en een mooie jongen. Een slagwerker en ik ben zelf ook 27 jaar slagwerker geweest, dus dat hebben we gemeen.  En Cea heeft natuurlijk ook een knappe kerel thuis.”

Botsten u en Heleen helemaal niet?

"We hebben elkaar op puntjes gewezen. Ik ben vreselijk verwend door Cea en dat is niet te evenaren door een ander. Cea rijdt mij ook altijd naar optredens, dat moest Heleen nu doen en ondanks dat het heel erg regende, ging dat prima. Al met al was het een leuke week en ik heb nog lekker gegeten ook. Omdat Heleen niet kon koken, heb ik haar voor een etentje buitenshuis uitgenodigd.”

Loopt u nog wel eens de polonaise?

"Ik ben niet zo’n polonaiseloper. Vroeger moest ik dat wel eens doen bij Op volle toeren, maar dat wil ik van m’n leven niet meer. Afgelopen weekend zong ik bij een optreden Polonaise Hollandaise, en toen liepen 4.000 mensen de polonaise. Dat doet je wel wat hoor. Heleen kende dat nummer trouwens ook, net als m’n andere grote hit, Brabantse nachten. Ja, ik treed nog veel op in het land. Soms vraag ik me wel eens af waarom ik dat nog steeds doe. De waarheid is dat ik er enorm van geniet.”

Lees hier hoe leuk Heleen haar tijd met Arie vond.

Meer over