Interview: Barbara Sloesen, bekend als Anna Brandt uit GTST

23 november 2014 16:30 | sterren | Door Televizier

© Otto van den Toorn

Barbara Sloesen is als Anna Brandt een van de nieuwkomers in de mateloos populaire soap GTST. De actrice gunt de Televizier.nl-bezoekers een exclusief kijkje achter de schermen.

Barbara, hoe voelde je je toen je voor het eerst op de set arriveerde?

„Heel gek in het begin. Maar ik had al een tijdje voor de eerste opnamen gehoord dat ik de rol had gekregen, dus ik had de tijd om eraan te wennen. Gelukkig werd ik goed ontvangen en ­wegwijs gemaakt, al voelde ik me wel een kuikentje.” 

Is het hard werken bij GTST?

„Ik kom van de Toneelacademie en daar repeteer je zo acht weken voor een stuk. Bij GTST houden ze er een heel ander tempo op na. Ik leer m’n teksten meestal hardop, want dan onthoud ik het beter. Ik woon met twee andere acteurs samen, dus die zijn wel wat gewend.” 

Vertel eens iets over je personage Anna. Wie is ze?

„Ze is vrolijk, brutaal en verleidelijk. Niet heel bewust, maar ze gaat wel flirterig met mensen om. Ik vind haar vooral leuk, omdat ze eerst doet en dan pas denkt, de consequenties komen later. En er blijft heel veel te raden over bij Anna, ze praat niet veel over zichzelf. En ja, ze zorgt voor opschudding in Meerdijk.” 

Wat heb je voor GTST allemaal uitgespookt?

„Ik begon op m’n dertiende ­met een rol in de politieserie Grijpstra & De Gier. Toen speelde ik de tweelingzus van Willem Voogd, die nu Mees Kees in de gelijknamige films speelt. Ik heb ook een gastrol in Celblok H gespeeld en doe binnenkort een One Night Stand-film.” 

Is het moeilijk om als beginnend actrice aan de bak te komen?

„Ik heb het soms wel lastig gevonden, er ligt niet meteen werk voor je klaar als je van de Toneelschool komt. Daarom heb ik ook stemmen voor kinderseries ingesproken en speel ik gastrollen. Ik voel me dus gezegend dat ik nu in GTST speel.” 

Keek je al GTST voordat je erin speelde?

„Toen ik op de middelbare school zat, keek ik samen met mijn moeder. In mijn herinnering was zij dan altijd aan het strijken, maar ik weet niet of dat echt zo was. De laatste tijd heb ik het minder vaak gezien. Al wist ik natuurlijk wél -net zoals heel Nederland- wie Ludo en Janine waren.” 

Begint Anna in de nabije toekomst een stomende liefdesrelatie met Thijs?

„Haha, daar kan ik natuurlijk helemaal niks over zeggen...”

Ook Miro Kloosterman, Thijs in GTST, sprak met Televizier over zijn debuut in Meerdijk.

Meer over