Interview: Benja Bruijning over tv-serie Charlie

15 april 2013 12:35 | sterren | Door Televizier

Hij brak door in de romantische film Alles Is Familie. En Benja Bruijning heeft nog meer in z’n mars. In Charlie speelt hij de nonchalante dokter Maurits.

Wat is dokter Maurits voor type?

"Maurits van Haeften is een knappe dokter. Hij is cum laude afgestudeerd en denkt het allemaal wel te weten. Met name Charlie prikt daar doorheen. Ze vindt het verschrikkelijk hoe hij met de patiënten omgaat. Maurits heeft een nogal nonchalante houding tegenover zijn patiënten, hij is een flierefluiter met wat autistische trekjes. Niemand heeft zo veel respect voor hem als hij hoopt. En dat vindt hij niet terecht. ”

Was het een lastige rol om te ­spelen?

"Het is best een gecompliceerd personage. Hij moet iets aantrekkelijks hebben. De kijker moet het personage leuk vinden, maar het personeel in het ziekenhuis moet juist denken: daar heb je hem weer. Dat was soms lastig. Tijdens de opnames heb ik zelf wel wat nuances aangebracht. Sommige ­scènes zijn leuker als je het net wat anders speelt. Op de set ben ik nogal een bemoeial.”

Waarom heb je ‘ja’ gezegd tegen de rol van Maurits?

"Ik vond het erg leuk dat Halina Reijn de hoofdrol speelt. Daarnaast wil ik niet in een hokje geplaatst worden. Ik heb net de film Alles Is Familie gedaan en ik wil niet alleen maar romantische komedies gaan doen. In Charlie ben ik wel een beetje de knappe dokter, maar ik ben tegelijkertijd niet altijd even aardig. ”

Hoe is het om de afleveringen nu op televisie te zien?

"Ik had de eerste paar afleveringen al gezien, maar het is toch leuk om de serie terug te kijken met mensen die deze nog niet hebben gezien. Dan vallen ineens dingen op die grappig zijn. Vooral wanneer ik in de eerste aflevering naar de borst van Charlie grijp. Voor de kijker is dat grappig. Ik let ook heel erg op hoe ik mijn scènes speel, en op de manier waarop de camera die filmt.”

Wat maakt de serie uniek?

"Dat er een totaal corrupte zuster rondloopt. De personages zijn niet vlak. Meestal gaat een ziekenhuisserie over artsen en in Charlie is het hoofdpersonage een verpleegkundige. Dat Charlie zo’n dubbelleven leidt is ook ongewoon. De serie hangt tussen Scrubs en ER in. Er wordt op een grappige manier inzichtelijk gemaakt hoe het er in een ziekenhuis aan toe gaat.”

Meer over