Interview: Carlo en Irene blikken terug op 15 jaar middag-tv

Na 15 jaar valt het doek voor Carlo en Irene op de zondagmiddag. Het duo deelt zijn hoogtepunten. "Wij hadden de geboorte van Amalia eerder dan het Journaal!"

Het waren vijftien prachtige jaren die Carlo Boszhard en Irene Moors ons ­gaven. Eerst met Life & Cooking, daarna met Life 4 You. Maar ook aan de mooie dingen in het leven komt onvermijdelijk een einde; Irene wil stoppen met zondagmiddagshows. Misschien gaat Carlo volgend seizoen in zijn eentje door, maar misschien ook niet. Zeker is dat het duo verantwoordelijk is voor veel mooie momenten op zondagmiddag. Carlo en Irene halen mooie herinneringen op en Irene belooft één ding: "Het gaat even duren, maar Carlo en ik komen samen zeker terug!"

1. Hou van Holland

Irene: "In het tweede seizoen hadden we het item Hou van Holland, waarin we – toen nog kroonprins – Willem-Alexander en Máxima nadeden. Dat stond net na het RTL Nieuws geprogrammeerd en de kijkcijfers schoten omhoog. Máxima was nog maar net in Nederland en ik was de eerste die haar nadeed."
Carlo: "En de beste! Willem-Alexander was mijn slechtste imitatie ooit. Dat sloeg nergens op. Ik had een heel groot paardengebit
in en dat vonden mensen wel grappig. Daarna deden we op dat tijdstip De Veerkampjes en De wereld slaat door. Daaruit is De TV Kantine voortgekomen, dat vind ik een groot hoogtepunt."

2. De geboorte van prinses Amalia

Irene: "Geen enkele andere zender was op dat moment live en wij zaten boven op het nieuws." 
Carlo: "We hadden de geboorte zelfs eerder dan het Journaal!"
Irene: "We waren ook heel goed voorbereid. Op het moment dat ze werd geboren, deelden we beschuit met muisjes uit en hadden we meteen een filmpje van Willem-Alexander met de baby - dat waren wij zelf natuurlijk. Het werd een alom geprezen uitzending. Iedereen was blij met de geboorte en wij vertolkten op dat moment het gevoel van Nederland."

3. De interactie

Irene: "Als we van tevoren denken dat we voor een uitzending niet de interessantste gasten hebben, dan wordt dat vaak juist een leuke show. We hebben dan meer ruimte om samen dingen te doen. Als er heel beroemde gasten zijn, wil dat juist weleens tegen ons werken. De aflevering met Robbie Williams viel ­bijvoorbeeld tegen, omdat we veel te nerveus waren."
Carlo: „Maar ik vind het wel leuk dat ik zo veel mensen heb ontmoet door de show. Enrique Iglesias was enig, Lionel Richie ook, net als Goldie Hawn."

4. Gerard Joling & co.

Carlo: "Een flink aantal carrières heeft een doorstart gekregen dankzij ons programma. Die van Glennis Grace en Maik de Boer bijvoorbeeld. En ik weet zeker dat Gerard Joling niet dezelfde carrière had gehad als hij niet zo vaak bij ons was geweest."
Irene: "Vanaf seizoen 1 zat hij bijna elke week in de uitzending. Hij woonde om de hoek van de studio en zei aan het eind van elke uitzending: ‘Tot volgende week!’ Heb je hém weer, dachten wij dan. Maar het was heel grappig."
Carlo: "RTL belde ons toen weleens: ‘Wat doet die man daar toch steeds?’ Hij was echt nog een C-artiest."
Irene: "En nu is Gerard de koning van het entertainment. Hij zegt zelf ook dat-ie daar dankbaar voor is, hoor. En tot op de dag van vandaag kunnen we hem alles vragen."
Carlo: "Hij is paashaas geweest, roze smurf, hij heeft in een ei gestaan... Hij doet het allemaal."
Irene: "Ik wil Rudolph van Veen ook nog noemen als hoogtepunt. Rudolph kookte de eerste vijf jaar bij Life & Cooking en vertrok daarna. Toen we Life 4 you werden, heb ik Rudolph gebeld of hij wilde terugkomen. Nou, het dak ging eraf in de studio. De terugkeer van Rudolph was zeker een van de hoogtepunten van de zondagmiddag."

5. De sponsors

Carlo: "Laat één ding duidelijk zijn: we konden alleen bestaan dankzij de sponsors. Zij betaalden alles."
Irene: "Wij hebben uitgevonden hoe leuk dat kan zijn. Zelf vond ik de sausmobiel zeer geslaagd: een karretje met daarin alle smaken Calvé-sauzen. Daar hebben mensen het nog steeds over. Dan kwam er een mevrouw met veren op achter dat karretje, met een muziekje eronder: ‘de sausmobieeeel!’ Wij stonden te gieren van het lachen, maar de sponsor moest wel schrikken, omdat alles omviel."
Carlo: "Ik moest eens een vlekkenverwijderaar demonstreren en daarom maakte ik een vlek met een van die sauzen. Dat vonden ze vreselijk! Dat we zomaar die saus over de grond spoten."
Irene: "Nou, ze hadden ook wel recht van spreken. Maar toen de sausmobiel verdween, bleek dat de mensen hem misten en kwam hij snel weer terug."

6. Ivo Niehe

Ivo Niehe gaf Nederland de TV Show, hij is de ­ontdekker van Ron Brandsteder én zorgde er bijna eigenhandig voor dat Nederland 15 jaar lang kon genieten van de zondag­middag­show van Carlo en Irene. In het begin waren kijkers en critici niet zo gecharmeerd van Life & Cooking. Ivo produceerde het programma destijds en hij overtuigde de sponsor en RTL-programmadirecteur Leo van der Goot ervan dat het goed zou komen met Life & Cooking. Carlo: "Toen mochten we met de hakken over de sloot door. Zonder Ivo Niehe waren we nooit zo ver gekomen." Ivo, bedankt!

Carlo & Irene: Life 4 You is zondag om 17.25 uur voor het allerlaatst te zien op RTL 4. Vanaf 15.55 uur toont de zender een compilatie met hoogtepunten uit de 15 jaar middag-tv.

Reageren