Interview: Carlo en Irene over het kerstfeest

Life 4 You staat deze weken in het teken van Kerstmis. De hele maand december presenteren Carlo en Irene vier uitzendingen in het teken van de mooiste traditie van het jaar.

In de uitzending van komende zondag brengen zowel Glennis Grace als Nick & Simon prachtige kerstliedjes ten gehore. Hoe kijken Irene Moors en Carlo Boszhard naar dit mooie feest?

Houden jullie van Kerst?

Irene: „De laatste tien jaar zat ik met Kerst op een zonnig eiland. Daar heb je ook Eerste en Tweede kerstdag, alleen in je bikini. Je hoort er White Christmas, terwijl het buiten 30 graden is. En het strand is wit.”

Carlo: „Ik ben gek op Kerst. Wij hebben drie poezen thuis, m’n moeder woont naast ons en alle huizen in de buurt zijn mooi versierd. En ik hoef niet zo nodig naar een duur restaurant. Eerste Kerstdag gaan we naar een prima Argentijns restaurant in het dorp met m’n schoon­ouders, en Tweede Kerstdag maakt m’n moeder wat. ­Vroeger haalde ze standaard Chinees met Kerst, maar een keer was ze bang dat het koud zou worden. Dus vroeg ze aan de Chinees of hij de gerechten extra heet wilde maken. Nou, dat hebben we geweten: we hebben drie maanden pro­blemen op het toilet gehad.”

Jullie staan dus zelf nooit in de keuken, met alle stress vandien?

Carlo: „Ik kan niet zo goed koken, dat is niet aan mij besteed.”

Irene: „Drie jaar geleden was ik toevallig een keer thuis en toen heb ik de hele familie uitgenodigd om te komen gourmetten. Ja, ik vind gourmetten dus heerlijk. Ik houd daarvan. Je moet daarna wel je kleren in de wasmand gooien en je haren wassen, maar dan komt het goed. Ik wil alleen niet in de keuken staan met Kerst. ­Mensen kunnen gourmetten burgerlijk vinden of gewoontjes; ik vind het een hit.”

En hoe vierden jullie het vroeger?

Irene: „Wij fondueden toen, en er was altijd wel een kerstfilm op tv. Ik kan me herinneren dat ik een paar keer The Sound of Music heb gezien. Jij ook, Carlo?”

Carlo: „Ik heb hier zo meteen een heel leuk verhaal over.”

Irene: „We zongen vroeger altijd kerstliedjes buiten op het plein in Haarlem. Toen was dat nog heel braaf Stille nacht, tegenwoordig zingen ze heel wild All I want for Christmas. Daarna kwamen we thuis en lag er wat kleins onder de kerstboom.”

Carlo: „Ik zal nooit vergeten dat we vroeger een videorecorder huurden bij de videotheek. Dat kostte 25 gulden en dan kreeg je er twee films bij. Dat doet niemand meer, maar dat was toen een evenement.”

Irene: „Ik haal nog steeds dvd’s bij de videotheek. Ik ben zeker van een uitstervend ras.”

Carlo: „Heerlijk toch, dat je dat doet? Maar goed, m’n moeder vroeg aan de man van de videotheek om twee goede kerstfilms. ‘Nou, mevrouw, dan moet u deze twee banden meenemen’. Dat waren Death Wish 1 en Death Wish 2, die films met Charles Bronson.”

Irene: „Niet waar! Hoezo deed die man dat? Dat zijn toch geen kerstfilms?”

Carlo: „Wij hebben dus met opa en oma en de rest van de familie naar een film gekeken met verkrachtingen en achtervolgingen. En we vonden het best goed. Eerste Kerstdag was voor Deathwish 1 en Tweede kerstdag voor Deathwish 2. Ik zal het nooit vergeten.”

Hebben jullie Kerst weleens bij elkaar gevierd?

Irene: „Nee, alleen in programma’s, maar nooit in het echt. Met Life 4 You pakken we het altijd heel groots aan. Iedereen is thuis en heeft zin in leuke, warme televisie. We gooien er lekker veel kerstglamour in op de zondagmiddag.”

Wat is jullie favoriete kerstliedje?

Carlo: „It’s the most wonderful time of the year van Andy  Williams.”

Irene: „Ik vind Driving home for Christmas van Chris Rea leuk, maar als ik zelf mag galmen dan ga ik voor Gloria in excelsis deo en dan het liefst vijfstemmig.”

Reageren