Interview: Christiaan gaat op zoek naar de liefde in From Russia With Love

3 maart 2014 13:14 | sterren | Door Televizier

In het nieuwe RTL5-programma From Russia With Love, gaan Nederlandse single mannen op zoek naar hun droomvrouw in het Oostblok. De 38-jarige Christiaan is daar een van. Televizier sprak hem over zijn zoektocht.

Waarom doe je mee aan het programma From Russia With Love?

“Allereerst leek de televisie-ervaring me wel leuk. Ik ben wel zo’n type dat van aandacht houdt en met de televisie krijg je die natuurlijk wel. Daarnaast gaat dit programma naar Oekraïne. Ik ben daar al een paar keer geweest en vind het een leuk land, met mooie vrouwen. Ik was benieuwd of ik daar misschien een vrouw kon vinden. Dit programma is echt een middel om mijn doel te bereiken.“

Wat trekt je aan in vrouwen uit het Oostblok?

“Ze staan erom bekend dat ze mooier zijn dan in Europa. Een mooie vrouw moet naar mijn smaak mooi lang haar hebben, een glad gezichtje en donkere ogen, dat vind ik belangrijk. Daarnaast moet ze een beetje vrouwelijk gekleed zijn. Een mooie spijkerbroek, een mooi jurkje of rokje. De leeftijd maakt niet zoveel uit, maar ze moet geen 20 zijn, minimaal 25.

Ik heb hier in Nederland al drie relaties gehad, maar dat was anders. Eerst met een Nederlands meisje, toen een Zuid-Amerikaans meisje en daarna een Nederlandse Surinaamse. Ik dacht: laat ik nu eens voor een blanke gaan. Ik vind die cultuur van Zuid-Amerika soms zo onbeleefd, daar gooien ze de hoorn er op of ze zijn niet betrouwbaar en niet serieus. In het Oostblok zijn ze serieuzer.”

En toen op weg naar Oekraïne. Hoe werkte dat precies?

“Er werden twee socials voor ons georganiseerd. Dat zijn feesten waar heel veel vrouwen komen. Ik was daar met één andere Nederlander en verder allemaal Amerikaanse mannen. Dan ga je daar kijken of er wat tussen zit. Een beetje praten op een speeddate-achtige manier.”

Ben je uiteindelijk geslaagd?

“Ik ben nooit zo van de hele hoge verwachtingen, ik zie het vaak wel. Ik had sowieso niet het idee dat ik met heel veel vrouwen terug zou komen. Maar ik zag daar wel meerdere leuke vrouwen, dus op een gegeven moment moet je dan gaan kiezen. Dat was een beetje lastig, ik ben nooit zo goed in kiezen. Uiteindelijk heb ik voor een paar vrouwen gekozen en vond ik Olga het leukst, dus die is het toen geworden. Ze is 25 jaar en ik heb nog steeds contact met haar.”

Kunnen jullie een beetje met elkaar communiceren?

“Olga spreekt wel een beetje Engels, maar de communicatie is lastig. Bij de socials waren er tolken aanwezig. Als ik alleen met haar was, communiceerde ik vaak op een wat lager niveau Engels, of vertaalde ik alles via de telefoon of het internet. Dat vertalen vind ik erg handig, als dat er niet was dan was het veel lastiger allemaal.”

Kijk je uit naar de uitzending?

“Ik vind het heel leuk dat ik op televisie kom en ik ga het ook zeker kijken. Wat onbekende mensen van dit programma denken maakt me niet uit. Het enige waar ik op gelet heb, is dat ik gewoon mezelf gebleven ben. Mijn vrienden vinden het in ieder geval hartstikke leuk, ze vinden dit programma wel wat voor mij. Toen ze de foto’s van de vrouwen zagen, snapten ze wel dat ik het Oostblok zo interessant vind.”

From Russia With Love wordt geproduceerd door Ewout Genemans en is vanaf maandag 3 maart elke week te zien om 20:30 uur op RTL 5.

Meer over