Interview: Claudia Schoemacher over Jouw vrouw, mijn vrouw vips

12 maart 2014 07:03 | sterren | Door Televizier

In de eerste aflevering van Jouw vrouw, mijn vrouw vips ruilen Claudia en Robert Schoemacher van gezin met Christina Curry en Elle Bandita. En dat bevalt aan beide kanten verrassend goed.

Waarom wilde je meedoen?

"Ik ben avontuurlijk ingesteld en doe vaak dingen waarvan mensen denken dat het niet bij me past. Waarom zou ik niet willen kijken hoe het er bij iemand anders aan toe gaat?”

Wat verwachtte je?

"Dat ik bij een heel stijve man terecht zou komen. Ik ben een joviale Amsterdamse met het hart op de tong en dacht dat
ze een tegengesteld iemand zouden zoeken. En toen kwam ik bij een vrouw. Dat had ik niet verwacht, maar ik ben open minded en vond het wel leuk.”

Kende je Christina Curry?

"Nee. Haar moeder wel, die is nog op m’n bruiloft geweest, maar wat voor type Christina was, wist ik niet. Ik dacht dat ze misschien wat arrogant zou zijn - ze is toch een hippe dame van de wereld - maar ik vond haar een lieve, veelzijdige meid. Het klikte goed tussen ons en toen ik weer thuis was, miste ik haar. We deden alles samen: ontbijten, wandelen. Ik miste m’n maatje. Robert en ik zien elkaar niet veel. Hij werkt tot laat en we slapen ook nog apart omdat hij zo erg snurkt.”

Kan Robert dan niet wat ­minder werken?

"Nee, hij heeft twee ex-vrouwen en twee dure huizen die niet worden verkocht dus ik denk dat hij tot z’n dood zo hard moet blijven werken.”

Robert moest het zien te rooien met punkzangeres Elle Bandita. Hoe ging dat?

"Ik hield m’n hart van tevoren vast, omdat Robert heel erg uit z’n dak kan gaan als het huis bijvoorbeeld niet wordt schoongehouden. Maar toen we herenigd werden, zag hij eruit alsof-ie drie weken op de Bahama’s had gezeten. Hij was helemaal ontspannen en had de tijd van z’n leven gehad! Mensen verwachten het niet, maar Robert houdt heel erg van punkmuziek en Elle had een muziekinstallatie in huis gehaald en hem tot diep in de nacht mee uitgenomen. Een lol dat hij heeft gehad! Elle kan ook nog eens heel goed koken, terwijl ik koken haat. Het was een lichte teleurstelling; je hoopt toch dat je man je heel erg heeft gemist.”

Hebben Robert en jij iets aan jullie relatie veranderd na deze ervaring?

"We doen nu meer samen, anders vergeet je wat je leuk vond aan elkaar. Ik zet nu regelmatig wat geld opzij voor een leuk weekend naar Parijs. Dat doorbreekt de sleur en dan hoef ik niet te koken.”

Jouw vrouw, mijn vrouw vips wordt vanaf woensdag 12 maart elke week uitgezonden om 20:30 uur bij RTL 4.

Meer over