Interview: cosmetisch arts Robert Schoemacher over Atlas

Het is voor Robert Schoemacher niet de eerste keer dat hij voor een televisieprogramma een bezoek brengt aan de jungle. Dat lijkt in zijn voordeel te werken.

‘’Suriname stond op mijn verlanglijstje, omdat ik dacht dat het een mooi land zou zijn en omdat ik veel Surinaamse mensen als cliënt heb. Het was nog mooier dan ik al dacht. We zaten diep in de jungle waar niet veel mensen zijn geweest. Het is er ongerept en puur, met een grote diversiteit aan bomen en dieren en nog geen grote hotelketens die de natuur hun wil hebben opgelegd. Ik had me ook verheugd op lekker eten, met veel vers fruit. Maar helaas kregen we elke dag witte rijst met kip, ook omdat je de vis waar wij ­zaten niet kon eten vanwege de vervuiling – want dat soort maatschappelijke thema’s worden ook aangekaart.

Mijn deelname aan Bobo’s in de Bush tien jaar ­geleden, in de jungle van Borneo, bleek nu een voordeel. Het groepsgebeuren vond ik makkelijker te ­behappen dan toen. Ik heb nu vooral vreselijk gelachen met rapper/acteur Negativ en zanger Brace. Die hebben zo veel gevoel voor humor en kunnen tegelijk zo diep gaan. Echt gevaarlijk was het niet, al merkte ik wel dat ik als oudste deelnemer toch voorzichtiger ben. Als ik die meiden met blote benen tegen een gladde rots op zie klauteren, denk ik er vooral aan hoe gemeen je kunt vallen.”

Het was voor Atlas-Deelnemer Bob de Jong even wennen in de jungle van Suriname.

Reageren