Interview: Daniella en Dorien over Shopping Queens VIPS

6 Maart 2015 13:56 | sterren | Door Televizier

© YouTube

Daniella Merringer ('Daan de Amerikaan') en Dorien Rose doen mee aan Shopping Queens VIPS. Daniella: “Shoppen is voor mij therapie.”

In Shopping Queens VIPS gaan deze week Pauline Wingelaar (Gooische Meisjes), Laura Ponticorvo (Mijn Vieze Vette Vervelende Verloofde), Ovo Drenth (Holland’s Next Topmodel), Daniella Merringer (Echte Meisjes) en Dorien Rose (ex-playmate en actrice) de strijd met elkaar aan om te ontdekken wie de grootste shopping queen is.

Elke dag wordt één van de meiden gevolgd bij het shoppen, waarna de andere vier commentaar leveren op haar outfit, onder leiding van Fred van Leer. Dinsdag was het de beurt aan Daniella, vrijdag is de dag van Dorien. Televizier sprak de dames. 

Waarom wilden jullie meedoen aan Shopping Queens VIPS?

Daniella: “Het is een leuk programma voor alle leeftijden. Het heeft tenminste niks te maken met seks ofzo.”
Dorien: “Huh, hoe kom je daar opeens op?”
Daniella: “Nou, dan is gewoon het niet zo erg om mee te doen! Kijk, als je in een programma met seksualiteit zit, word je meteen gezien als verleidster. Dit gaat puur over shoppen, leuke kleding, leuke types.”

Jullie mochten voor het programma elkaars garderobe bekijken. Hoe was dat?

Daniella: “We mochten de kasten overhoop halen en allemaal commentaar geven. Of het te sexy was, te porno, te overdreven, of juist te preuts of te gewoon.”
Dorien: “Zonder restricties, je mocht alles zeggen.”
Daniella: “Toen ze bij mij thuis kwamen, heb ik wel een schoonmaakster ingehuurd, want ik wilde het wel netjes hebben! En ik heb ook wat dingetjes weggehangen. Hele overdreven sexy pakjes die ik draag in de slaapkamer, heb ik gewoon weggestopt. Ja sorry hoor!”

Jullie opdracht was: koop voor 400 euro een outfit voor bij een bruiloft. Is dat moeilijk?

Dorien: “Ja, je wilt al het geld uitgeven, geen cent te weinig. Dus je moet tactisch gaan denken. Maar voor onze opdracht mochten we maar in een paar straten zijn. Een extra moeilijkheidsfactor.”
Daniella: “We moesten iets hebben voor een bruiloft in pastelkleurtjes. Dat was gewoon moeilijk. Ik hield geld over: ik had al schoenen, een broekje, een colbert, alles. Maar ik wilde wel al het geld uitgeven. Toen heb ik uit nood maar armbandjes gekocht.”

Hebben de outfits van de anderen jullie verrast?

Dorien: “Ik vond Daniella verrassend goed. Ze had heel veel kleren aan opeens!”
Daniella: “Hahaha, weet je waarom? Ik wilde het geld opmaken! Dus ik had ook nog maar een jas gekocht!”

Wat vonden jullie van het commentaar van Fred van Leer?

Daniella: “Wel gewoon goed, maar m’n broekje zat een beetje strak en dat viel op. Camletoe!”
Dorien: “Ik had hem wel wat strenger verwacht, wat valser. Maar hij is eigenlijk hartstikke lief.”

Waarom vinden jullie jezelf een shopping queen?

Dorien: “Ik vind dat je een shopping queen bent als je geen moeite hoeft te doen om kleding te scoren. En als je dichtbij jezelf blijft en anders durft te zijn dan anderen. Niet achter de mode aanlopen.”
Daniella: “Een shopping queen is gewoon een koning, een queenin met shoppen: je weet van alles hoe het zit.”
Dorien: “Eigenlijk vind ik mezelf helemaal niet zo goed. Ik ben de slechtste fashion queen ever. Ik zei tegen m’n moeder dat ik meedeed en zij lachte me vierkant uit: jij?!”

Is shoppen altijd leuk?

Dorien: “Als ik ga winkelen in de stad, erger ik me dood. Ik heb er echt tempo inzitten en ik heb een hekel aan die treuzelaars. Ik word dan helemaal gefrustreerd.”
Daniella: “Ik haat echt de uitverkoop. Zo massaal. Dan denk ik: hallo, doe rustig!”
Dorien: “Ik wil er nooit een hele lange sessie van maken. Ik scan de winkels, ik weet in één oogopslag of er wat is of niet. Ik ben echt Speedy Gonzalez met winkelen.”

Winkelen jullie het liefst alleen of met anderen erbij?

Dorien: “Ik ga het liefst alleen. Of met mijn moeder. Maar ik ben ook heel blij met het fenomeen online shoppen, moet ik zeggen. Het bespaart een hoop frustratie.”
Daniella: “O nee, ik haat online! Ik koop niks op internet. Ik ben heel bang voor hackers enzo. En ik wil de kwaliteit voelen, de stof voelen, kijken. Ik ben bang dat het verkeerd is. En het is zo’n gedoe om het dan terug te sturen. Moet ik dan naar PTT Post gaan ofzo? Een winkel is toch even anders.”
Dorien: “Ja, dat is ook wel zo, maar je moet er wel geduld voor hebben. En tijd voor maken.”
Daniella: “Maar shoppen is voor mij ook therapie. Als ik me slecht voel – gewoon even shoppen. Ik kan me goed voorstellen dat je verslaafd raakt eraan. Maar ik heb het wel onder controle.”

Shopping Queens VIPS is van maandag tot en met vrijdag om 18.30 uur te zien op RTL 5.

Lees ook: Een interview met Fred van Leer over Shopping Queens VIPS.

Meer over