Interview: De cast van Mistresses over lust en bedrog

Net 5 heeft voor de komende winter weer een aantal nieuwe opwindende dramaseries in huis gehaald. Een aanrader is Mistresses, dat draait om de affaires van de vriendinnen Savannah, Josslyn, April en Karen.

Vanaf maandag 2 december om 22.25 uur is te zien hoe het viertal wordt vertolkt door Alyssa Milano (Savannah), Rochelle Aytes (April), Jes Macallan (Joss) en Yunjin Kim (Karen). Hoe denken de castleden over ontrouw en verraad?

Ontrouw is niet bepaald een favoriet onderwerp dat je wil zien op televisie. Was het lastig om de show te produceren?

K.J Steinberg (Producent): „Ik vond het onderwerp van de show zeker wel een uitdaging. Daar heb ik nog wel een leuke anekdote over trouwens. Toen ik een keer op stap ging met een stel vriendinnen vroeg ik of ze nog wel vrienden wilden blijven als ik de show zou produceren. Grappig genoeg zeiden ze juist meteen dat ze de show onmiddelijk zouden kijken. Een paar zeiden zelfs:  “Zodat ik kan leren hoe het niet moet!”.

Zijn jullie acteurs wel eens bedrogen in een relatie?

Rochelle Aytes (April): „Ik had helaas een relatie met iemand die mij bedroog. Mijn vriend ging jarenlang vreemd zonder dat ik het wist. Dus ik zat in een soort driehoeksverhouding...”

Hoe voelde dat? 

Rochelle: „Het voelde een beetje alsof ik doodging. Het doet zo’n pijn omdat je nooit verwacht dat je geliefde zoiets vreselijks zou doen. Uiteindelijk heb ik het hem vergeven. Dat is iets waarvan ik nooit verwacht had dat ik zou doen eigenlijk.”

Alyssa, wat is jouw ervaring met vreemdgaan?  

Alyssa Milano (Savannah): „Ik ben bedrogen toen ik 19 was. Ik had toen een vriendje dat mij bedroog en ik was er hartstikke kapot van. Maar het leven is niet perfect en vaak niet te voorspellen. Ik verwacht niet dat vrouwen zich kunnen identificeren met het personage dat ik speel in de serie. Ze bedriegt haar man namelijk met een jonger exemplaar. Maar toch hoop ik dat mensen in de komende dertien afleveringen een beetje begrip op kunnen brengen voor haar beslissingen. Dat ze beseffen dat iemand op een bepaald moment in het leven soms keuzes maakt die anderen kunnen kwetsen.”

Wat verklaart volgens jullie het succes van Mistresses?

Alyssa Milano: „Ik denk dat de chemie tussen de acteurs een belangrijke rol speelt. Er zijn ontzettend veel shows met vrouwelijke hoofdrolspelers, want die zijn nu eenmaal succesvol. Het is net als met misdaadseries, die blijven ook komen omdat het zoveel kijkers trekt.”

Yunji Kim (Karen):  „Het succes komt ook door de vriendschap van de vier vrouwen. Ondanks dat ze allemaal totaal ergens anders werken, komen de vriendinnen samen voor advies. Ze durven ook kritiek op elkaar te geven zodat ze de juiste keuzes maken in hun levens. Ik denk dat de show daarom net iets anders is dan andere tv-series.”
 

Reageren