Interview: Dieuwertje Blok over het winnen van de Gouden Stuiver 2013

20 september 2014 16:30 | sterren | Door Televizier

Pakjesavond viel vorig jaar een paar maanden vroeger voor Dieuwertje Blok en het team van Het Sinterklaasjournaal. Dieuwertje hoe het kinderprogramma vorig jaar werd beloond met de Gouden Stuiver.

Hoe heb je het Gala beleefd?

”Ik vind het een hele eer dat Het Sinterklaasjournaal zo enorm wordt gewaardeerd dat we drie jaar op rij genomineerd werden. Maar eerlijk gezegd ben ik ook wel een beetje opgelucht dat we hem nu gewonnen hebben. Ik ben absoluut geen type voor glitter & glamour-evenementen, zoals het Gouden Televizier-Ring Gala, waar je op je chiquest over de rode loper moet. Wat ik doe op televisie vind ik hartstikke leuk, maar ik heb verder niets met alle poespas eromheen.” 

Waarom denk je dat jullie, na drie nominaties, nu gewonnen hebben?

”Tja, dat moet je eigenlijk vragen aan de mensen die gestemd hebben. Blijkbaar zagen zij reden het programma dit jaar te belonen. Vorig jaar laaide ook de discussie rond Zwarte Piet extra heftig op, misschien dat stemmers op deze manier ook een signaal wilden afgeven? Het maakt ons geen moment minder blij met de prijs.” 

Wat betekent de Gouden Stuiver voor jou?

”Het is in de eerste plaats een grote blijk van waardering. Zoals ik in m’n dankwoord ook zei: het is gezien en niet onopgemerkt gebleven, en daar ben ik blij om. Maar, ik ben een klein onderdeeltje van een heel grote groep creatieve vakmensen die het programma al vele jaren met passie maken. In de zomer zijn de productiemensen al bezig voorbereidingen te treffen voor Het Sinterklaasjournaal. Vergeleken met hen heb ik een makkie; ik kom pas om de hoek kijken in de drie weken voor de intocht van Sinterklaas. Ik heb de Gouden Stuiver dan wel met Jeroen Kramer in ontvangst mogen nemen, de prijs is van ons allemaal.” 

Waar staat de Stuiver?

”De Stuiver is dezelfde avond nog mee naar huis gegaan met Ajé Boschhuizen, producent en een van de schrijvers van Het Sinterklaasjournaal. Ik heb ‘m zien staan op z’n kantoor, naast de Stuiver die hij in 2010 won voor Sesamstraat. Wat mij betreft een prima plekkie!” 

Linda de Mol vertelde eerder over het winnen van de Zilveren Televizier-Ster.

Meer over