Interview: Dirk Taat over Ik ben een Ster, Haal me Hier Uit!

Acteur en model Dirk Taat is niet vies van een televisiespel. Hij ging de uitdaging aan en deed mee aan Ik ben een Ster, Haal me Hier Uit! “Ik ben een avonturier.”

Dirk Taat deed aan verschillende televisieprogramma’s mee. Met De Pelgrimscode naar het Midden-Oosten en met Sterren Springen van de duikplank, niets was hem te dol. Maar binnenkort komt Dirk op de buis als deelnemer aan Ik ben een Ster, Haal me Hieruit! Een programma waarin bekende Nederlanders moeten overleven in de jungle onder soms vreselijke omstandigheden. Hoe heeft Dirk het avontuur ervaren? Televizier sprak met hem.

Met een televisieprogramma de jungle in, had je enig idee waar je aan begon?

“Nee, eigenlijk niet, ik dacht: dat wordt spannend, naar de rimboe toe! Toen ik er eenmaal was, bleek dat het een programma was met veel dieren. Ok, ik hou van dieren, maar kakkerlakken en vogelspinnen, dat is toch wel een ander verhaal.”

En toen op avontuur, waar ging je precies heen en wat trof je daar aan?

“We vlogen naar Paramaribo en vanuit daar gingen we met een bus naar een plek in de rimboe. Ik weet niet eens precies waar. Het was in ieder geval aan de Suriname rivier. Daar aangekomen werden we door een spel verdeeld in twee teams, die apart van elkaar moesten overleven in de jungle. We hadden erg weinig spullen. Je moest zelf zorgen voor goed onderdak, zelf vuur maken, enzovoort. Het is echt iets voor mij om te doen, want ik ben wel een avonturier en ook niet bang om vies te worden en te slapen in de open lucht.“

Wat moest je naast overleven doen in de jungle?

“Heel veel spellen. Bij Expeditie Robinson moet je geloof ik één keer in de drie dagen een test doen, bij ons was het elke dag twee spellen, heel intensief! Er was één groepsspel en één individueel spel per dag. Bij het groepsspel ging het vooral om samenwerken.”

Hoe zat zo’n individueel spel in elkaar?

“Ik kan wel een tipje van de sluier oplichten. Soms moest je iets raars eten, werd je levend begraven met dieren of moest je in een soort bassin met allemaal kreeften en krabben. Het verschilde heel erg per spel wat het doel was: of zo lang mogelijk volhouden, of iets vinden in zo’n bassin, heel divers dus.”

Je was met 9 andere BN’ers, hoe heb je de groep ervaren?

“Heel hecht. Van mijn medekandidaten kende ik eerst alleen Laura Ponticorvo. Bij een nieuwe groep die samen de jungle in gaat verwacht je waarschijnlijk heel veel irritaties, maar dat was helemaal niet zo. We werden een hechte groep. Het hielp me echt dat we zo’n lol met elkaar hadden, daardoor hield ik het beter vol.”

Hoe kijk je terug op je deelname, ben je trots op dingen die je gedaan hebt?

“Trots? Ja, dat ben ik wel ja. Ik heb me tussen al die dieren begeven, terwijl dat echt niet hoefde van mij, maar ik heb het wel gedaan! Ik denk dat ik met wat vrienden naar de eerste aflevering ga kijken, het is waanzinnig mooi opgenomen volgens mij, dus dat wordt leuk om te zien.”

Je hebt al aan veel televisieprogramma’s meegedaan, hoe ziet je toekomst er bij de televisie uit?

“Het begon natuurlijk allemaal met Onderweg naar Morgen en ik werd steeds bekender. De reden dat ik daarna ja heb gezegd toen ik gevraagd werd voor dit soort spellen, is dat ik het oprecht gaaf vind om avonturen aan te gaan. Ik combineer mijn werk voor televisie met veel modellenwerk in Barcelona, dus ik vermaak me meer dan prima.

Ik ben een Ster, Haal me Hier Uit! is vanaf zondag 20 april elke week te zien bij RTL 5.

Bekijk hier alvast de promo van het programma.

Reageren