Interview: Do over Surprise Surprise

21 maart 2015 12:00 | sterren | Door Televizier

© SBS

Do presenteert sinds een paar weken het tweede seizoen van Surprise Surprise. "Soms word ik emotioneel, maar het moet niet om mij gaan."

Was je blij dat je een tweede seizoen mocht maken?

"Ja natuurlijk! Maar toen ik de eerste keer hoorde dat Surprise Surprise zou terugkomen, wist ik al dat Nederland hierop zat te wachten. Het programma maakt mensen gelukkig. En dat ik het mag presenteren is helemaal fantastisch; dat had ik vroeger nooit gedacht toen ik er zelf naar keek."

Vind jij het moeilijk om het droog te houden tijdens de uitzending?

"Ja, soms is dat wel heel ­moeilijk. Ik weet nog dat ik in het vorige seizoen een heel leuke meid naast me op de bank had. Haar vader was overleden, en een tijd daarna was er ingebroken en waren alle foto’s en al het filmmateriaal van haar vader weg. De vader van mijn man is overleden dus ik weet hoe belangrijk het is om dat soort dingen te hebben. Vrienden, familie, werkgevers; iedereen die de vader heeft gekend verzamelde al het beeldmateriaal in dat hij had en daar werd een compilatie van gemaakt. Toen werd ik emotioneel. Maar op zulke momenten prent ik me in dat het niet om mij gaat, maar om de gasten." 

Henny kreeg door de Surpriseshow de bijnaam Henny Huilman.

"Echt? Dat wist ik niet, ik was ook nog heel klein, maar ik begrijp hem wel. We zijn ook maar mensen. Het zou alleen geen gezicht zijn als Henny en ik de hele show zouden huilen."

Heeft Henny zich er al mee verzoend dat hij niet de hoofdpresentator is?

"Henny heeft er helemaal geen problemen mee, we kunnen het heel goed vinden en liggen regelmatig in een deuk samen. Ik vind het een eer dat ik dit met hem mag ­presenteren; Henny is toch een tv-goeroe."

Deze winter werd Geld Maakt Gelukkig plotseling geschrapt. Vond je dat niet heel jammer?

"Als alles gaat zoals het moet, dan worden de resterende ­afleveringen deze zomer uitgezonden. Het is een kostbaar programma omdat we elke dag 10.000 euro weggeven en daarvoor keken er te weinig mensen. Ik zie het niet als falen, want tegenover GTST en het Journaal is het lastig scoren. Het was de moeite van het proberen waard. En van de zomer is de concurrentie een stuk minder."

Surprise Surprise is zaterdagavond om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Lees ook:
Henny Huisman ging op dieet voor Surprise Surprise.

Meer over