Interview: Dylan McDermott over Stalker

In deze hitserie Stalker pakt een speciaal politieteam stalkers aan. Televizier sprak met acteur Dylan McDermott (53), vooral bekend van The Practice.

Je speelt in Stalker rechercheur Jack Larsen, wie is hij?

„Jack heeft verschillende kanten: hij is goed in z’n werk, charmant en populair bij vrouwen, maar gaat tegelijkertijd gebukt onder ’t feit dat hij na de scheiding z’n zoontje niet meer mag zien. Dat verdriet zit zo diep dat hij zich bijna als een stalker gaat gedragen om toch maar een glimp van die kleine op te vangen. Die tegenstelling is erg spannend om te spelen.” 

Hoe is het om Stalker te maken?

„Pittig. Een opnamedag duurt 15 tot 18 uur en daarna moet je de teksten voor de volgende dag leren. Ik moet ook slapen, dus tussen de opnames door stamp ik nieuwe scripts in m’n hoofd. Behoorlijk hectisch, maar dat ken ik nog van The Practice. Al kon ik toen nog niet omgaan met het feit dat de show je leven tien maanden per jaar opslokt. Ik wilde er dingen naast blijven doen en ’s avonds nog even naar de kroeg. Dat gaat echt niet; in het vierde seizoen was ik zo opgebrand dat ik tegen een burn-out aan zat. Inmiddels weet ik dat het allemaal draait om discipline.” 

Wat doe je om te ontspannen na zo’n lange opnameweek?

„Ik houd enorm van fotografie, dat brengt me tot rust. Acteren is ook een vorm van ontspanning. Ik speel vooral voor mezelf en niet voor het geld. Da’s volgens mij de belangrijkste motivatie om het vol te houden.” 

Stalker kreeg veel kritiek vanwege de gewelddadige scenes. Terecht?

„Niet echt. Sommige horrorseries zijn stukken gruwelijker en daar hoor je niemand over. Het is überhaupt onmogelijk een politieserie te maken zonder geweld. Ik vond het erger dat sommige critici beweerden dat de serie stalkers juist op ideeën zou brengen. Houd toch op, alsof mensen na het zien van Dexter ineens besloten seriemoordenaar te worden. De makers brengen alles juist zo realistisch mogelijk in beeld. Er zijn zelfs FBI-experts op de set om adviezen te geven.” 

Ben je nu zelf voorzichtiger?

„Niet echt, maar ik was al wat paranoïde, haha. Gelukkig heb ik niet het soort fans dat zich in de bosjes verschuilt, maar ik ben me wel bewuster geworden van de gevaren. Iedereen deelt tegenwoordig z’n hele hebben en houden via social media.
Dat lijkt allemaal onschuldig, maar je bent zo wel enorm eenvoudig te volgen - met alle mogelijke gevolgen van dien. Wees dus voorzichtig met wat je met de wereld deelt... Je weet nooit wie er meekijkt.”

Televizier sprak ook met hoofdrolspeelster Maggie Q, bekend van onder meer Nikita.

Reageren