Interview: Elvira Out over haar rol van Bianca Bouwhuis in GTST

Actrice Elvira Out heeft vier maanden geleden de rol van Bianca Bouwhuis in Goede Tijden, Slechte Tijden overgenomen van Cynthia Abma. Hoe bevalt de rol tot nu toe?

Wie is Bianca volgens jou?

"Ze is heel sympathiek, het archetype van ‘de goeie moeder’; warm, gul, wil er voor iedereen zijn. Soms schiet ze daarin door en kan dan opdringerig worden in haar betrokkenheid. Maar haar wens om anderen te helpen is altijd oprecht.”

Kun je in haar schoenen staan?

"Op dit moment liever niet, want niets blijft haar bespaard: Anton is voor de zoveelste keer vreemdgegaan, Sjoerd lijkt haar weer te ontglippen en Tim is spoorloos. Ze kan wel wat aandacht en positiviteit gebruiken. ?Gelukkig komen er betere tijden aan voor Bianca.”

Heb je afleveringen met voorganger Cynthia Abma teruggekeken?

"Ik ben bewust op zoek gegaan naar een eigen invulling en probeer Bianca zo dicht mogelijk bij mezelf te houden. Ik heb me voorbereid door me in te leven in haar situatie. ?Dat is niet zo moeilijk, want ik heb ook een gezin met twee kinderen. Die moederlijke gevoelens ken ik heel goed. Verder is het als actrice heerlijk om zo veel drama voor je kiezen te krijgen. Het is een dankbare rol, hoewel ik Bianca ook wel wat plezier gun.”

Wat maakt jouw Bianca anders?

"Ik hoor regelmatig: ‘Eindelijk bijt Bianca van zich af en pikt ze het gedrag van Anton niet meer.’  Mensen vinden ‘mijn’ Bianca pittiger en assertiever dan die van Cynthia. Daar hebben de schrijvers me natuurlijk bij geholpen. Maar ik heb bewust gekozen voor een tegenkleur. Dus naast haar moederlijke bezorgdheid wil ik ook haar levenslust en vechtlust tonen.”

Ben je erin geslaagd om Cynthia’s Bianca te doen ‘vergeten’?

"Ik was er niet mee bezig, maar mijn Bianca is gelukkig heel snel geaccepteerd, daar ben ik blij om. ?Ik zie zelf ook dat het plaatje klopt; je gelooft wel dat Joep Sertons (Anton) en ik een setje kunnen zijn. Guido Spek (Sjoerd) lijkt zelfs een beetje op mij. Het scheelt ook dat Cynthia en ik hetzelfde type vrouw zijn; no-nonsense, vrolijk en van het harmonie-model. Mijn vader zei na mijn eerste scène als Bianca: ‘Deze rol is je op het lijf geschreven. Geen geheime agenda, maar een oprechte vrouw.’”

Welke reacties krijg je op straat?

"Heel enthousiaste en positieve reacties. Als ik mijn kinderen van school haal, staat er regelmatig een kind bijna verliefd naar me te kijken om vervolgens te zeggen: ?‘Je doet het heel goed!’ Hartverwarmend. En ik hoor ook dat mensen niet beter weten dan dat ik Bianca ben. Ik ben een tevreden mens.”

Reageren